Дуже красиві і смачні капкейкі
(покроковий рецепт з фото)
Капкейкі - це мініатюрні кекси з ніжного тіста і смачного крему. Їх називають тортиками для фей. Я вам покажу, як приготувати красиві і смачні капкейкі для 8 Березня або Дня народження!
Чи не кладіть барвник безпосередньо в тісто, інакше він не розчиниться і буде комковаться. Колір барвника можна вибрати будь-який або навіть відразу кілька. Якщо не хочете робити сметанний крем, використовуйте масляний, виходить теж дуже смачно.
- Борошно - 115 грам
- Цукрова пудра - 125 грам (в тісто)
- Цукрова пудра - 125 грам (в вершках)
- Олія - 135 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Вершки - 1, 5 Ст. Ложки
- Сода - 2/3 чайних ложки
- Оцет винний 9% - 0, 5 чайних ложки
- Ваніль - 1 щіпка
- Барвник харчової - 1 штука (пакетик, у мене червоного кольору)
- Загущувач для крему - 1 Чайна ложка (для правильної пропорції дивіться інструкцію на упаковці)
1. Двічі просійте борошно і разом з цукровою пудрою відправте в чашу міксера.
2. Вбийте в борошно 2 яйця, додайте дрібку солі і м'яке вершкове масло. Почніть збивати на повільній швидкості. Тісто має вийти ніжним, легким.
3. У вершках розчиніть барвник і відправте в тісто. Додайте щіпку ванілі і перемішайте міксером.
4. Соду погасите винним оцтом і відправте в тісто. Ще раз все збийте.
5. В паперові формочки викладіть по 20-25 грам тесту (наповнюйте формочки приблизно наполовину). Ставити капкейкі краще в холодну духовку. Випікайте при температурі 170 градусів 20 хвилин. Потім дістаньте випічку і остудіть.
6. Для приготування крему збийте сметану міксером 4-5 хвилин, потім додайте цукрову пудру і знову збивайте. Крем вийде рідкий, тому використовуйте загущувач для вершків або сметани і перемішайте.
7. Перекладіть крем в вакуумний пакет, закрийте його і ображати куточок. Почніть по спіралі прикрашати кремом кожен капкейк.
8. На крем викладіть присипку або прикрасьте по своєму бажанню. Виходять яскраві, красиві і смачні капкейкі