Рецепт Красиві яйця на Великдень фото

Красиві яйця на Великдень
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Яйця
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На святковий стіл, Пасха
Випічка, Каро

Фарбувати яйця на Великдень - це ціла наука. Цілий пласт в народній культурі та творчості. Тут є багато секретів і підходів. Пропоную деякі з них розкрити.

Невід'ємне прикраса святкового пасхального столу. Приготуйте барвники різного кольору - з цибулиння помаранчевий, з буряка червоний, з червоної капусти вийде фіолетовий, а з куркуми - жовтий. Все готується за однією схемою - інгредієнт вариться з двох склянках води протягом 30 хвилин, потім додається ложка оцту і барвник остуджують. Тільки куркуму потрібно проварити 10 хвилин. Потім все суміші процідіть в окремі баночки. Білі яйця відваріть круто в підсоленій воді, остудіть і висушіть. Поміщайте кожне яйце в окрему баночку з барвником на 10-30 хвилин, в залежності від інтенсивності бажаного відтінку. Виймаючи яйця з фарби, кладіть їх в контейнер для яєць і дайте повністю висохнути. Потім красиво розкладіть на блюді і подайте на стіл. Приємного і красивого вам свята!

  • Яйця - 20 штук
  • Капуста червонокачанна - 0, 25 штуки
  • Буряк - 0, 5 штуки
  • Lukovaâ лушпиння - 1 Склянка
  • Куркума - 2 чайних ложки
  • Оцет - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
красиві яйця на Великдень - фото крок 1
Підготуйте 4 каструлі і налийте в них по 2 склянки води. Вперше протягом півгодини проваріть лушпиння цибулі, потім додайте ложку оцту і остудіть. Тут ми отримаємо помаранчевий колір.
красиві яйця на Великдень - фото крок 2
У другій каструлі таким же чином півгодини варіть порізану буряк. Потім ложку оцту і остудіть. Червоний колір.
красиві яйця на Великдень - фото крок 3
Також чинимо з червоною капустою в третій каструльці - варимо півгодини, потім додаємо оцет і охолоджуємо. Фіолетовий.
красиві яйця на Великдень - фото крок 4
І нарешті куркума - розчиніть її в воді, provara 10 хвилин, потім додайте оцет і остудіть. Жовтий.
красиві яйця на Великдень - фото крок 5
Всі суміші процідіть в окремі баночки. Щоб отримати зелений колір - змішайте фіолетовий з жовтим. Білі яйця відваріть круто в підсоленій воді, остудіть і висушіть. Поміщайте кожне яйце в окрему баночку з барвником на 10-30 хвилин, в залежності від інтенсивності бажаного відтінку. Виймаючи яйця з фарби, кладіть їх в контейнер для яєць і дайте повністю висохнути. Потім красиво розкладіть на блюді і подайте на стіл.

Схожі рецепти