Красиві яйця на Великдень
(покроковий рецепт з фото)
Фарбувати яйця на Великдень - це ціла наука. Цілий пласт в народній культурі та творчості. Тут є багато секретів і підходів. Пропоную деякі з них розкрити.
Невід'ємне прикраса святкового пасхального столу. Приготуйте барвники різного кольору - з цибулиння помаранчевий, з буряка червоний, з червоної капусти вийде фіолетовий, а з куркуми - жовтий. Все готується за однією схемою - інгредієнт вариться з двох склянках води протягом 30 хвилин, потім додається ложка оцту і барвник остуджують. Тільки куркуму потрібно проварити 10 хвилин. Потім все суміші процідіть в окремі баночки. Білі яйця відваріть круто в підсоленій воді, остудіть і висушіть. Поміщайте кожне яйце в окрему баночку з барвником на 10-30 хвилин, в залежності від інтенсивності бажаного відтінку. Виймаючи яйця з фарби, кладіть їх в контейнер для яєць і дайте повністю висохнути. Потім красиво розкладіть на блюді і подайте на стіл. Приємного і красивого вам свята!
- Яйця - 20 штук
- Капуста червонокачанна - 0, 25 штуки
- Буряк - 0, 5 штуки
- Lukovaâ лушпиння - 1 Склянка
- Куркума - 2 чайних ложки
- Оцет - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка