Крабовий суп
(покроковий рецепт з фото)
Крабовий суп виходить дуже ароматним, його не переплутати ні з чим. Це дуже смачно і корисно, особливо, якщо до краба додати різноманітні овочі, в яких міститься багато вітамінів.
Якщо вам цікаво, як приготувати крабовий суп, то знайте, що немає нічого простішого. Не у всіх під рукою є свіже м'ясо краба, та й купити його буває досить проблематично, не кажучи вже про високу вартість. Тоді на виручку прийде консервоване м'ясо. А ось крабові палички використовувати небажано.
- Крабове м'ясо - 250 грам
- Картопля - 1 штука
- Зелень - 1 штука (селера)
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Горошок зелений - 50 грам (заморожений)
- Кукурудза - 50 грам (зерна)
- Перець болгарський - 50 грам (бажано брати зелений)
- Помідор - 400 грам (консервований, у власному соку)
- Спеції - За смаком
- Петрушка - За смаком
- Часник - 1 зубчик
- Бульйон - 1, 5 L
- Соус - 1 Чайна ложка
Всі інгредієнти заздалегідь підготуйте. Горошок розморозити. Якщо є свіжий, то краще використовувати його. Замість зерен кукурудзи можна взяти невеликі качани. Також використовуйте стручкову квасолю, якщо така є під рукою.
Овочі нарубати досить дрібно. Цибуля, морквину і селеру краще заздалегідь обсмажити окремо на сковороді на прельстітельном олії. Складіть всі овочі в каструльку, залийте бульйоном і доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і варіть на повільному вогні п'ятнадцять хвилин.
Краба слід відварити окремо, якщо у вас він свіжий. Цілком помістіть його в киплячу воду, варіть хвилин двадцять, потім охолодіть і відокремте м'ясо від панцира. Киньте його в суп до решти інгредієнтів.
Якщо ви використовуєте консервоване м'ясо краба, то вилийте вміст баночки прямо в каструлю. Доведіть суп до кипіння, приправити сіллю, поперчіть і додайте спеції. В самому кінці киньте рубану зелень петрушки. Зніміть суп з плити, дайте йому настоятися півгодини.