Котлети з змішаного фаршу
(покроковий рецепт з фото)
Давно-ка ми не їли домашніх котлет. Уже й забули, напевно, які вони бувають смачні. Ось і настав їх черга. Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати котлети з змішаного фаршу.
Домашні котлети взагалі краще робити з м'яса, а не з магазинного фаршу. Раз вже ви заморочили робити котлети самі, так вже не полінуйтеся вибрати на ринку м'ясо. І бажано, щоб воно було кількох видів. Яловичина - хороший вибір. Свинина - теж. А м'ясо курки розбавить жир, природно, якщо ви взяли грудку.
- Яловичина - 300 грам
- Свинина - 300 грам
- Курка - 300-400 грам
- Кнопка - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Картопля - 1-2 штук
- Яйце - 1 штука
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
Отже, готуємо м'ясо для фаршу. Обрізаємо свинячі кістки. Яловичина і курка, відповідно, теж потрібні у вигляді філе. Ріжемо м'ясо на шматочки і відправляємо в м'ясорубку.
Відрізаємо від білого батона пристойний шматок. Вибираємо м'якуш. Чистим пару картошин. Ріжемо на шматочки. Ріпчасту цибулю також ріжемо часточками. Кладемо це все в м'ясорубку і перемелює. Змішуємо всі інгредієнти з фаршем і сирим яйцем. Солимо, перчим, додаємо сушену зелень за смаком.
Насипаємо в глибоку тарілку борошно. Розігріваємо сковорідку. Відщипуємо від фаршу грудочки і обвалюють їх у борошні. Кладемо в розпечене масло і обсмажуємо з двох сторін.
Після обсмажування котлети можна трохи протушкувати під кришкою на тихому вогні, особливо, якщо у вас вони вийшли великі. Подавайте з гарніром і овочами. Смачного!