Котлети з баранячого фаршу
(покроковий рецепт з фото)
З баранячого фаршу, скажу я вам, знатні виходять котлетки. Вони настільки соковиті і ніжні, що практично не вимагають ніяких додаткових інгредієнтів, тільки трохи спецій і ароматного часнику.
На відміну від більшості господинь, коли я готую котлети, рідко додаю в них батон, яйця або щось в цьому роді, не люблю розбавляти м'ясо. Цей простий рецепт котлет з баранячого фаршу теж не став винятком, адже для нього ми будемо використовувати тільки ароматні спеції і часник. Склад хоч і нечисленний, але зате котлетки з цим рецептом виходять дійсно відмінні, в них немає абсолютно нічого зайвого. Так що якщо ви хочете приготувати на вечерю соковиті, м'які і неймовірно смачні котлетки, я з радістю поділюся з вами своїм досвідом і розповім, як зробити котлети з баранячого фаршу.
- Фарш баранячий - 450-500 грам
- Часник свіжий - 4-5 зубчиків
- Вустерський соус - 1 Ст. Ложка
- Паприка мелена - 2 Ст. Ложки
- Порошок часниковий - 0, 5 чайних ложки
- Орегано сушений - 0, 5 чайних ложки
- Порошок чилі перцю - 0, 5 чайних ложки (можна і менше)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок (для смаження)
Отже, для початку нам потрібно приготувати фарш. Я зазвичай беру свіже м'ясо, зрізаю з нього зайвий жир і двічі перекручують баранину через м'ясорубку.
Додаємо у фарш дві столові ложки паприки, це додасть котлет не тільки аромат, але і приємний колір.
Також приправляем баранину часниковим порошком і орегано, додаємо до смаку порошок чилі перцю, сіль і чорний мелений перець.
Я ще вливаю ложку вустерського соусу, він для цього м'яса відмінно підійде.
Подрібнений часник також викладаємо в миску з фаршем.
Ретельно вимішуємо і трохи відбиваємо фарш, щоб він став більш повітряним.
Формуємо з фаршу невеликі котлетки, викладаємо їх на сковороду з розігрітим рослинним маслом.
Обсмажуємо котлети з обох боків до золотистого кольору, потім накриваємо сковорідку кришкою і ще трохи млоїмо котлети на повільному вогні. Після чого їх можна подавати до столу. До речі, поєднуються вони з абсолютно будь-яким гарніром. Приємного всім апетиту!