Рецепт Коржі з житнього борошна фото

Коржі з житнього борошна
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Борошно , Житнє борошно
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Випічка , Коржі
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Корисні і смачні коржі. Відмінна заміна магазинному хлібу.

Опис приготування:

Такі коржі сподобаються тим, хто ратує за здоров'я харчування і вважає все поглинені калорії. В житніх коржиках багато клітковини і менше калорій, ніж в пшеничному хлібі. Пропоную вам спекти коржі з житнього борошна в домашніх умовах. Це дійсно просто!

1. Сир протерти і змішати з кефіром, маслом, сіллю і цукром.

2. Змішати житнє борошно з содою.

3. Всипати борошно в кефір з сиром і замісити тісто.

4. Накрити посуд з тестом і залишити в теплому місці хвилин на 15-20.

5. Розкачати тісто завтовшки 5-8 мм і вирізати коржики. Можна просто розрізати на ромбики, прямокутники.

6. Розкласти коржі на деку, покритому папером для випічки. Наколоти виделкою.

7. Випікати хвилин 15-20 при температурі 200 градусів.

Якщо ви хочете використовувати коржі для бутербродів і розрізати їх - можна зробити їх товстіший, але випікати доведеться трохи довше.

  • Борошно житнє - 300-350 грам
  • Кефір - 150 мілілітрів
  • Сир - 200 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Цукор або мед - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Такі коржі сподобаються тим, хто ратує за здоров'я харчування і вважає все поглинені калорії. В житніх коржиках багато клітковини і менше калорій, ніж в пшеничному хлібі. Пропоную вам спекти коржі з житнього борошна в домашніх умовах. Це дійсно просто!

1. Сир протерти і змішати з кефіром, маслом, сіллю і цукром.

2. Змішати житнє борошно з содою.

3. Всипати борошно в кефір з сиром і замісити тісто.

4. Накрити посуд з тестом і залишити в теплому місці хвилин на 15-20.

5. Розкачати тісто завтовшки 5-8 мм і вирізати коржики. Можна просто розрізати на ромбики, прямокутники.

6. Розкласти коржі на деку, покритому папером для випічки. Наколоти виделкою.

7. Випікати хвилин 15-20 при температурі 200 градусів.

Якщо ви хочете використовувати коржі для бутербродів і розрізати їх - можна зробити їх товстіший, але випікати доведеться трохи довше.

Схожі рецепти