Коржі з житнього борошна
(покроковий рецепт з фото)
Корисні і смачні коржі. Відмінна заміна магазинному хлібу.
Такі коржі сподобаються тим, хто ратує за здоров'я харчування і вважає все поглинені калорії. В житніх коржиках багато клітковини і менше калорій, ніж в пшеничному хлібі. Пропоную вам спекти коржі з житнього борошна в домашніх умовах. Це дійсно просто!
1. Сир протерти і змішати з кефіром, маслом, сіллю і цукром.
2. Змішати житнє борошно з содою.
3. Всипати борошно в кефір з сиром і замісити тісто.
4. Накрити посуд з тестом і залишити в теплому місці хвилин на 15-20.
5. Розкачати тісто завтовшки 5-8 мм і вирізати коржики. Можна просто розрізати на ромбики, прямокутники.
6. Розкласти коржі на деку, покритому папером для випічки. Наколоти виделкою.
7. Випікати хвилин 15-20 при температурі 200 градусів.
Якщо ви хочете використовувати коржі для бутербродів і розрізати їх - можна зробити їх товстіший, але випікати доведеться трохи довше.
- Борошно житнє - 300-350 грам
- Кефір - 150 мілілітрів
- Сир - 200 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Цукор або мед - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Сир протерти і змішати з кефіром, маслом, сіллю і цукром.
2. Змішати житнє борошно з содою.
3. Всипати борошно в кефір з сиром і замісити тісто.
4. Накрити посуд з тестом і залишити в теплому місці хвилин на 15-20.
5. Розкачати тісто завтовшки 5-8 мм і вирізати коржики. Можна просто розрізати на ромбики, прямокутники.
6. Розкласти коржі на деку, покритому папером для випічки. Наколоти виделкою.
7. Випікати хвилин 15-20 при температурі 200 градусів.
Якщо ви хочете використовувати коржі для бутербродів і розрізати їх - можна зробити їх товстіший, але випікати доведеться трохи довше.