Коржі смажені (на кефірі)
(покроковий рецепт з фото)
Такі коржі можна зробити, якщо в будинку не виявилося хліба і виходити за ним не охота. Вони відмінно підходять як закуска або замість хліба. Розповім, як приготувати коржі смажені (на кефірі)
Сьогодні багато хто переходить з магазинної випічки на домашню, але на приготування хліба потрібен час (на заміс тесту і його випічку), а от зробити такі коржі можна менше, ніж за годину. До базового рецептом ви можете додати зелень, сир, ароматні трави і спеції. До столу коржі подають гарячими або вже остиглими.
- Кефір - 1 Склянка
- Соняшникова олія - За смаком
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Яйця - 1 штука
- Борошно - 460 грам
- Сир - 100 грам
- Сіль - За смаком
- Кріп - 0, 5 пучка
1. У миску влийте кефір, додайте до нього соду, гаситься оцтом, і перемішайте.
2. Вбийте в миску куряче яйце, додайте столову ложку рослинної олії (можна оливкова або соняшникова).
3. Вимийте кріп і подрібніть, додайте до кефіру зелень і сир, розмішайте ложкою.
4. Борошно заздалегідь просійте і з'єднайте з дрібкою солі, додайте її в миску до решти інгредієнтів.
5. Замісити тісто і оберніть харчовою плівкою, залиште при кімнатній температурі на півгодини.
6. Розділіть тісто на кілька частин (у мене вийшло 4 штуки), з кожної сформуйте кульку і розкачати корж товщиною близько 0, 8-1 см.
7. У сковороду налийте трохи олії і розігрійте, викладіть корж і обсмажте з кожного боку до золотистої скоринки.
8. Викладіть коржі на тарілку. Подавайте відразу або остудіть.