Корисні мафіни для дітей
(покроковий рецепт з фото)
Маффіни замішуються на цільнозерновий борошна з журавлиною, яблуком, насінням льону, мінімум цукру. Крім того, що маффіни виходять корисними, вони ще ніжні і смачні.
Рідкі інгредієнти збиваємо і змішуємо з сухими, додаємо сухофрукти. Переливаємо тісто в формочки з манжетами і запікаємо півгодини в гарячій духовці. Готові маффіни можна посипати пудрою або прикрасити глазур'ю.
- Борошно цільнозернове - 1 1/3 склянки
- Пластівці вівсяні - 1/3 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Насіння льону - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 1/2 склянки
- Масло оливкове - 1/4 склянки
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Яблуко - 1 штука
- Журавлина в'ялена - 1/2 склянки

Підготуйте необхідні інгредієнти. В'ялену журавлину залийте гарячою водою на 10 хвилин, відкиньте на сито.

Яблуко натріть на дрібній тертці. Яйця і цукор збийте в густу світлу піну протягом 5 хвилин. Продовжуючи збивати, влийте тонкою цівкою оливкова олія, потім молоко.

Додайте суміш цільнозерновий борошна, розпушувача і насіння льону. Перемішайте лопаткою, зберігаючи легкість маси. Додайте терте яблуко, перемішайте. Потім в'ялену журавлину, перемішайте.

У формочки для маффінів помістіть паперові манжети, розкладіть в них тісто, заповнюючи на 3/4. Поставте запікатися в розігріту духовку на 30 хвилин при 180 градусах.

Перевірте готовність маффінів. Вставте в центр зубочистку, вийти вона повинна сухий.

Маффіни повністю остудіть. Смачного!