Рецепт Конфітюр з перцю фото

Конфітюр з перцю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Гострий перець, Болгарський перець
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей
Заготовки, Джем

Пропоную вам рецепт приготування конфітюру з перцю - відмінного варіанту для маринаду м'яса, курки і заправки для салату.

Ви думаєте, що конфітюр готують тільки з ягід або фруктів? Пропоную здивувати вас і продемонструвати дивовижний рецепт - гострий, пікантний і неймовірно ароматний конфітюр з перцю.

  • Солодкий перець - 600 грам
  • Коричневий цукор - 150 грам
  • Перець чилі - 3 штуки
  • Лимон - 0.5 штуки
  • Вода - 3 Ст. Ложки
конфітюр з перцю - фото крок 1
1. Зараз я докладно розповім і покажу, як зробити конфітюр з перцю. Для початку необхідно вимити і просушити солодкий перець. Очистити його від хвостиків і насіння і нарізати невеликими шматочками. Використовувати можна не тільки червоний, але і помаранчевий або жовтий перець (зелений може дати не дуже красивий відтінок).
конфітюр з перцю - фото крок 2
2. Гострий перець вимити і очистити. Щоб зменшити гостроту, можна прибрати насіння. Нарізати невеликими шматочками.
конфітюр з перцю - фото крок 3
3. Надіслати все в блендер і подрібнити. При бажанні можна залишити середні шматочки, щоб вони відчувалися або довести до однорідної консистенції.
конфітюр з перцю - фото крок 4
4. З лимона вичавити сік. У каструлі з'єднати воду, сік лимона і цукор. Поставити на вогонь і, постійно перемішуючи, повністю розчинити цукор.
конфітюр з перцю - фото крок 5
5. Коли цукор повністю розчинився, в каструлю можна відправити перці. Ретельно перемішати і довести до кипіння. В процесі буде утворюватися піна, яку потрібно акуратно зняти шумівкою. Конфітюр з перцю в домашніх умовах вариться на повільному вогні близько 50 хвилин.
конфітюр з перцю - фото крок 6
6. Готовий конфітюр перекласти в банку з щільно закривається кришкою, остудити і можна зберігати в холодильнику.

Схожі рецепти