Конфітюр з перцю
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам рецепт приготування конфітюру з перцю - відмінного варіанту для маринаду м'яса, курки і заправки для салату.
Ви думаєте, що конфітюр готують тільки з ягід або фруктів? Пропоную здивувати вас і продемонструвати дивовижний рецепт - гострий, пікантний і неймовірно ароматний конфітюр з перцю.
- Солодкий перець - 600 грам
- Коричневий цукор - 150 грам
- Перець чилі - 3 штуки
- Лимон - 0.5 штуки
- Вода - 3 Ст. Ложки
1. Зараз я докладно розповім і покажу, як зробити конфітюр з перцю. Для початку необхідно вимити і просушити солодкий перець. Очистити його від хвостиків і насіння і нарізати невеликими шматочками. Використовувати можна не тільки червоний, але і помаранчевий або жовтий перець (зелений може дати не дуже красивий відтінок).
2. Гострий перець вимити і очистити. Щоб зменшити гостроту, можна прибрати насіння. Нарізати невеликими шматочками.
3. Надіслати все в блендер і подрібнити. При бажанні можна залишити середні шматочки, щоб вони відчувалися або довести до однорідної консистенції.
4. З лимона вичавити сік. У каструлі з'єднати воду, сік лимона і цукор. Поставити на вогонь і, постійно перемішуючи, повністю розчинити цукор.
5. Коли цукор повністю розчинився, в каструлю можна відправити перці. Ретельно перемішати і довести до кипіння. В процесі буде утворюватися піна, яку потрібно акуратно зняти шумівкою. Конфітюр з перцю в домашніх умовах вариться на повільному вогні близько 50 хвилин.
6. Готовий конфітюр перекласти в банку з щільно закривається кришкою, остудити і можна зберігати в холодильнику.