Кондитерська ковбаса
(покроковий рецепт з фото)
Тут я розповім, як приготувати кондитерську ковбасу, десерт, який багатьом знайомий з дитинства, А якщо ви його не знаєте, то обов'язково спробуйте приготувати. Це дуже смачно і незвично.
Якщо маса вийшла недостатньо густий, можна додати туди ще трохи печива. Вона повинна тримати форму, щоб можна було сформувати ковбаску. Якщо вона вийшла не надто щільної, то її можна утрамбувати за допомогою килимка для суші або ж перев'язати по периметру мотузками як це роблять з м'ясною ковбасою.
Коли ковбаска замерзла, звільніть її від плівки і наріжте шматочками гострим ножем.
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 80 мілілітрів
- Печиво - 400 грам( "чайне" або схоже)
- Волоський горіх - 200 грам
- Ізюм - За смаком
Для початку викладіть печиво на робочу поверхню. Його потрібно перетворити у велику крихту. Можете робити це руками або качалкою. Таким же чином подрібніть волоський горіх.
Вершкове масло розтопіть і трохи охолодіть. Потім до масла додайте цукор і какао. Все добре перемішайте. Туди ж влийте молоко і поставте масу нагріватися на середньому вогні.
Масу потрібно довести до кипіння. Не забувайте її періодично помішувати. До печива і горіхів за смаком додайте родзинки. Коли маса закипіла, вилийте її до печива з горіхами, перемішайте ложкою.
Візьміть шматочок харчової плівки і розстеліть її на робочій поверхні або на килимку для суші. Коли маса трохи охолоне, перекладіть її на плівку і сформуйте ковбаску руками. Загорніть її в плівку і надайте акуратну форму. Тепер залишилося охолодити ковбаску в морозильнику мінімум 2 годину.