Кондитерська ковбаса з печива
(покроковий рецепт з фото)
Хто в дитинстві не їв шоколадну ковбасу? Діти обожнюють її, вона смачна і схожа на справжню салямі. Є кілька способів. Пропоную свій рецепт, як приготувати кондитерську ковбасу з печива.
Це відмінний десерт, в який (при бажанні), крім основних інгредієнтів, можна додавати різні сухофрукти (родзинки, Коран, чорнослив), горіхи (волоські, арахіс, мигдаль, кешью). Таку кондитерську ковбасу готують і продають по всьому світу. Для її приготування використовують звичайне печиво, вершкове масло, цукор, какао і молоко.
- Олія - 250 грам
- Цукровий пісок - 1 Склянка
- Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 1/3 склянки
- Печиво - 400 грам
- Горіхи - 100 грам
1. Вершкове масло відправляємо в каструлю і розтоплюємо на слабкому вогні (або відправляємо в мікрохвильову піч).
2. Цукровий пісок в мисці змішуємо з какао-порошком, а після всипаємо все в каструлю до розтопленого масла, вливаємо молоко і доводимо суміш до кипіння.
3. Печиво качалкою подрібнюємо дрібно (але не в крихту), горіхи нарізаємо ножем або подрібнюємо в блендері, всипаємо все до маслу і какао-цукрової суміші. Перемішуємо, залишаємо на пару хвилин, після цього охолоджуємо масу.
4. На столі або килимку розстеляємо харчову плівку, розподіляємо суміш і щільно загортаємо все ковбаскою. Відправляємо її в холодильник на пару годин, а можна на ніч. Готову ковбасу посипаємо цукровою пудрою.