Компот з райських яблук з м'ятою
(покроковий рецепт з фото)
Компот виходить дуже ароматним, в міру солодким. В такому компоті все смачно: і сам напій, і яблучка. Зберігається такий компот прекрасно до самої весни!
Звичайно, такий компот можна приготувати і зі звичайних яблук. Також не зайвим буде додати в компот корицю і ваніль.
- Вода - 3 L
- Цукор - 600 грам
- Яблуко - 800 грам
- М'ята, листочки - 9 штук
1. Яблучка помийте, наколи зубочисткою в декількох місцях.
2. Банки простерилизуйте і покладіть яблука. Близько 400 гр на одну 3-х літрову банку.
3. Закип'ятіть воду і залийте в банку. Залиште на 20 хвилин.
4. Потім перелийте назад в каструлю. Доведіть до кипіння, знову залийте, залиште на 20 хвилин і знову злийте в каструлю.
5. Покладіть в банки м'яту. У злиту воду додайте цукор, доведіть до кипіння.
6. Залийте в банки сироп і закрийте кришками.
7. Смачний і ароматний. Смачного!