Рецепт Компот з полуниці фото

Компот з полуниці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Полуниця
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок , На сніданок
Заготовки
Кількість порцій: 5
Час приготування: 30 хв.

Компот з полуниці взимку викличе у вас справжнє захоплення! колір, смак і запах нагадають про літо і порадують діточок. Вариться він дуже просто і швидко, тому зовсім не відніме у вас сил і часу.

Опис приготування:

Для компоту з полуниці нам знадобиться, власне, полуниця, цукор і вода. І, звичайно, трилітрові простерилізовані банки. Можна банки просто добре вимити і висушити. Не забудьте кришки в окріп покласти на пару хвилинок. Рецепт прописала з розрахунку на одну трилітрову банку, але ви робіть все по інтуїції (маю на увазі ягоди, вони повинні заповнити чверть або трохи більше банки).

Як зробити компот з полуниці:

1. Спочатку переберіть і промийте ягоди, видаліть чашолистки і пошкоджену полуницю. Головне, щоб ягідки були чисті, від цього залежить, "вистрілить" Чи має наш компот.

2. Чисті ягоди викладіть в банки. Як я вже згадувала, банку полуницею заповніть на чверть або трохи більше.

3. Тепер відваріть цукровий сироп. Зазвичай я розраховую так: стакан цукру на літр води. У каструлю налийте води (скільки потрібно), доведіть до кипіння і всипте цукор. Заважайте. Коли цукор розчиниться і вода закипить - наш сиропчик готовий!

4. У банку наливаємо невелику кількість сиропу. Щоб вона не лопнула, ви її проверніть, щоб гарячий сироп зігрів її стінки, а потім тонкою цівкою влийте сироп.

5. Наповнену банку накрийте прокипяченной жерстяної кришкою, НЕ закочуючи її, простерилизуйте на слабкому вогні протягом 10 хвилин.

6. Кришки закатати, банки переверніть і укутайте в рушник на ніч.

Компот з полуниці готовий!

  • Полуниця - 1, 5 кілограма
  • Цукор - 2, 5 склянки (розрахунок: 1 стакан цукру на 1 л води.)
Для компоту з полуниці нам знадобиться, власне, полуниця, цукор і вода. І, звичайно, трилітрові простерилізовані банки. Можна банки просто добре вимити і висушити. Не забудьте кришки в окріп покласти на пару хвилинок. Рецепт прописала з розрахунку на одну трилітрову банку, але ви робіть все по інтуїції (маю на увазі ягоди, вони повинні заповнити чверть або трохи більше банки).

Як зробити компот з полуниці:

1. Спочатку переберіть і промийте ягоди, видаліть чашолистки і пошкоджену полуницю. Головне, щоб ягідки були чисті, від цього залежить, "вистрілить" Чи має наш компот.

2. Чисті ягоди викладіть в банки. Як я вже згадувала, банку полуницею заповніть на чверть або трохи більше.

3. Тепер відваріть цукровий сироп. Зазвичай я розраховую так: стакан цукру на літр води. У каструлю налийте води (скільки потрібно), доведіть до кипіння і всипте цукор. Заважайте. Коли цукор розчиниться і вода закипить - наш сиропчик готовий!

4. У банку наливаємо невелику кількість сиропу. Щоб вона не лопнула, ви її проверніть, щоб гарячий сироп зігрів її стінки, а потім тонкою цівкою влийте сироп.

5. Наповнену банку накрийте прокипяченной жерстяної кришкою, НЕ закочуючи її, простерилизуйте на слабкому вогні протягом 10 хвилин.

6. Кришки закатати, банки переверніть і укутайте в рушник на ніч.

Компот з полуниці готовий!

Схожі рецепти