Рецепт Компот з яблук і полуниці фото

Компот з яблук і полуниці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Фрукти , Яблука , Полуниця
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Напої , Компоти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 дн. 6 г. 0 хв.

Спекотного літа потрібно багато пити! Бажано - домашні компоти, приготовані зі свіжих фруктів і ягід. Яблука можна знайти цілий рік, а полуницю завжди можна заморозити про запас. Компот варимо 20 хвилин.

Опис приготування:

Компот з яблук і полуниці має яскравий колір і смак. Цукор можна додати на етапі, коли в киплячу воду закидаємо яблука і полуницю. Але я вважаю за краще додавати цукор вже після того, як виберу фрукти і ягоди. Адже нам не потрібні солодкі яблука, ми їх викинемо, тому підсолодити треба тільки воду (компот, тобто). Полуниці можна додати менше, вона тут більше для кольору. А яблука вибирайте кисленькі. Цукор також додавайте на свій смак.

Як приготувати компот з яблук і полуниці?

1. Наповніть велику каструлю холодною водою. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.

2. Поки вода нагрівається, промийте полуницю і яблука. Яблука наріжте часточками, виріжте серцевину. Полуницю промийте і відірвіть плодоніжки.

3. У киплячу воду вкладіть нарізані яблука і полуницю. Вогонь поставте на повільний і варіть протягом 15-20 хвилин. В кінці варіння додайте промиті листочки м'яти.

4. Готовий компот процідіть. Додайте в проціджений гарячий компот цукор (за смаком). Перемішайте, щоб цукор розчинився.

Компот з яблук і полуницю можна подавати теплим або охолодженим з додаванням льоду. Прикрасьте компот листочками м'яти.

Смачного!

  • Яблука - 3-4 штук
  • Полуниця - 7-9 штук
  • Вода - 2 L
  • Цукор - 3-4 Ст. Ложок
  • Листочки свіжої м'яти - 5-6 штук
Компот з яблук і полуниці має яскравий колір і смак. Цукор можна додати на етапі, коли в киплячу воду закидаємо яблука і полуницю. Але я вважаю за краще додавати цукор вже після того, як виберу фрукти і ягоди. Адже нам не потрібні солодкі яблука, ми їх викинемо, тому підсолодити треба тільки воду (компот, тобто). Полуниці можна додати менше, вона тут більше для кольору. А яблука вибирайте кисленькі. Цукор також додавайте на свій смак.

Як приготувати компот з яблук і полуниці?

1. Наповніть велику каструлю холодною водою. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.

2. Поки вода нагрівається, промийте полуницю і яблука. Яблука наріжте часточками, виріжте серцевину. Полуницю промийте і відірвіть плодоніжки.

3. У киплячу воду вкладіть нарізані яблука і полуницю. Вогонь поставте на повільний і варіть протягом 15-20 хвилин. В кінці варіння додайте промиті листочки м'яти.

4. Готовий компот процідіть. Додайте в проціджений гарячий компот цукор (за смаком). Перемішайте, щоб цукор розчинився.

Компот з яблук і полуницю можна подавати теплим або охолодженим з додаванням льоду. Прикрасьте компот листочками м'яти.

Смачного!

Схожі рецепти