Коктейль фреш
(покроковий рецепт з фото)
Мій найулюбленіший річний фрукт - це, звичайно, кавун. Таких арбузов, які я їла в дитинстві, вже не продають. Але іноді так хочеться освіжитися! дивіться, як приготувати коктейль фреш з кавуна.
Свіжі коктейлі не тільки модні, але і шалено корисні. Фреші хороші тим, що в них залишається м'якоть фруктів, ягід і овочів. А адже саме поєднання м'якоті і соку забезпечує правильну засвоюваність організмом вітамінів і поживних речовин.
- Кавун - 1 кілограм
- М'ята гілочки - 4 штуки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Лід - За смаком
Візьміть кавун, розріжте його поперек. Одну половину відразу приберіть в холодильник. Ви можете зробити фреш з цілого кавуна. Але я не люблю, коли він застоюється в холодильнику, тому, буду готувати тільки частина, щоб відразу випити.
Розрізаємо половинку кавуна на шматочки. Дістаємо кісточки. Зрізаємо м'якоть з шкірки. Ріжемо кавун на шматочки, викладаємо їх в блендер.
Моєму м'яту. Відриваємо листочки від стеблинки. Дістаємо мед. Він повинен бути не зацукровані. У мене залишилася баночка рідкого квіткового меду. Виливаю в блендер пару ложечок. Можете відразу покласти лід, якщо блендер потягне. Можете спочатку розмолоти його, а покласти вже потім, в кінці, перед самою подачею.
Всі інгредієнти подрібнюємо блендером до однорідного стану. Листочки м'яти повинні перетворитися в зелену кашку, тим самим пофарбувавши кавун в зеленуватий колір. Не бійтеся, це не зіпсує колір, а тільки підкреслить одна одну.
Все готово. Розливаємо готовий фреш по келихах. Прикрашаємо листочками м'яти, можна зірвати квіточку з грядки, попередньо його обмив. У літню спеку такий напій може не тільки втамувати спрагу, але і стати відмінним десертом!