Класичний рецепт заварного крему
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви печете будинку солоденьке, вам просто необхідний в кулінарній скарбничці класичний рецепт заварного крему, згодні? Якраз таким варіантом я і поспішаю поділитися. Запам'ятовуйте і повторіть.
Для тортів, еклерів або інших десертів він просто незамінний. Сам процес нескладний, навіть якщо ви не вважаєте себе досвідченим кулінаром Покроковий процес, як приготувати класичний заварний крем, перед вами. До речі, його можна зварити заздалегідь і на ніч залишити в холодильнику.
- Молоко - 1.5 L
- Жовтки - 7 штук
- Цукор - 320 грам
- Борошно - 100 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
1. Молоко доведіть до кипіння (100 мл отлейте поки) з ванільним екстрактом.
2. Жовтки розітріть з цукром до однорідності.
3. Додайте половину відлитого молока, всипте просіяне борошно і влийте молоко. Ретельно збийте.
4. Трохи киплячого молока влийте в жовтки, збийте. Після вливайте решту молока, постійно збиваючи. Поставте крем на вогонь і уварити трохи до загустіння. В кінці додайте вершкове масло.