Простий рецепт заварного крему
(покроковий рецепт з фото)
Заварний крем настільки універсальний, що його можна використовувати для начинки, для прикраси випічки, для фруктового салату або є так. Розповім, як приготувати простий рецепт заварного крему.
Якщо не плануєте використовувати заварний крем відразу, але перекладіть його в миску і накрийте харчовою плівкою, інакше на поверхні сформується скоринка. Якщо крем став дуже густий, його можна підігріти на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Заварний крем добре підходить для випічки з різних видів тіста.
- Молоко - 300 мілілітрів
- Курячий жовток - 4 штуки
- Цукрова пудра - 30 грам
- Борошно - 30 грам
- Екстракт ванілі - 0, 5 чайних ложки
1
У каструлю перекладіть курячі жовтки, збийте їх і додайте цукрову пудру, ще раз збийте.
2
Додайте просіяне борошно і екстракт ванілі, гарненько збивайте все віночком.
3
Молоко налийте в сотейник і підігрійте, але немає аргументів кипіння, як тільки помітили освіти дрібних бульбашок, відразу ж зніміть з вогню.
4
Тонкою цівкою і невеликими порціями вливайте гаряче молоко в каструлю до жовтків, кожен раз гарненько перемішайте віночком.
5
Коли все молоко вже влили, надішліть каструлю на вогонь, варіть на слабкому вогні до утворення густої маси (близько 10 хвилин) і весь час перемішуйте лопаткою, додайте ваніль.
6
Приберіть каструлю з вогню і перемішайте ще хвилину. Готово!