Кекси бананові
(покроковий рецепт з фото)
Бананова випічка - це завжди дуже ароматно, смачно, економно. Усередині вона виходить "мокрою", але нехай вас це не лякає. Розповім, як приготувати кекси бананові, які роблю в паперових формах.
Банан вже сам по собі чудове частування, Крім цього, можна зробити смачну випічку на його основі. Покажу, як можна спекти смачні бананові кекси, навіть якщо в будинку немає спеціальних силіконових або залізних формочок, але є величезне бажання порадувати себе смакотою.
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукровий пісок - 150 грам
- Банан - 2 штуки
- Борошно - 200 грам
- Сода - 1 щіпка
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
1. Банани очищаю і нарізаю шматочками, перекладаю їх у миску і виделкою розминаю в пюре (з великими шматочками).
2. У сотейник кладу вершкове масло і розтоплюю його, знімаю каструлю з вогню і трохи остуджують, потім додаю жовтки і бананове пюре, всипав цукор і перемішую.
3. Соду гашу оцтом і вливаю до тесту, борошно просівають і додаю в миску, замішую тісто.
4. Охолоджені білки збиваю з дрібкою солі до міцних верхів, після чого акуратно ввожу в тісто і помішують його за годинниковою стрілкою.
5. Паперові формочки для кексів заповнюю тестом, залишаю небагато місця. Розміщую кекси в форму для випічки (у мене скляна).
6. Відправляю форму і розігріваю разом з нею духову шафу до 180 градусів, після цього випікаю 20-30 хвилин.