Бананові кекси
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас залежалися банани, можете зробити з них не тільки банановий хліб, але і смачні кекси. Детально розповім, як приготувати бананові кекси, які прикрашаю олійно-цукровий топінгом.
Ці кекси можна взяти з собою або зробити на полуденок, для сніданку. Регулюйте їх солодкість самостійно, залежить від солодощі бананів. Кекси їжте трохи теплим або холодними. Вони виходять вологими всередині, завдяки наявності бананів.
- Борошно - 1, 5 склянки(+1, 5 столових ложки )
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Банани - 3 штуки
- Цукор білий - 2/3 склянки
- Яйця - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам
- Коричневий цукор - 1/4 склянки
- Обкладинка - 1 щіпка
1. Форми для кексу змастіть рослинною олією.
2. У мисці змішайте просіяне борошно, розпушувач, соду, сіль.
3. Очистіть банани, розімніть їх в пюре, додайте білий цукор, яйце і перемішайте.
4. Розтопіть 80 грам вершкового масла, трохи остудіть, потім введіть його в бананове пюре.
5. Перелийте бананові інгредієнти в миску до борошняної суміші.
6. Гарненько перемішайте тісто, щоб не було грудочок.
7. Заповніть кожну формочку на 2/3.
8. Змішайте в мисці залишився коричневий цукор, 1, 5 столові ложки борошна, корицю.
9. М'яке вершкове масло змішайте з борошняної і цукрової сумішшю, розімніть вилкою.
10. Посипте вийшла крихтою кекси у формочках.
11. Надішліть кекси в розігріту до 180 градусів духовку на 18 хвилин.
12. Дістаньте кекси з духовки і залиште їх у формочках на кілька хвилин.
13. Перекладіть їх на решітку і дочекайтеся повного остигання, смачного!