Кекс з мармеладом
(покроковий рецепт з фото)
Приготування кексу з мармеладом дуже просте, а раді цьому приголомшливому десерту будуть все! Отже, уважно прочитайте рецепт кексу з мармеладом і вперед!
Отже, як же виходить смачний і повітряний кекс з мармеладом? Дуже просто! Я розповім вам все про приготування кексу по порядку, але для початку вам необхідно переконатися, що всі інгредієнти під рукою, а також міксер, форма для кексу і фольга (випадок, якщо кекс буде випікатися нерівномірно). Приступимо.
1. Увімкніть духовку розігріватися на 180 градусів.
2. У глибоку миску викладіть вершкове масло і збивайте його в пишний крем, поступово додаючи цукор.
3. Чи не припиняємо збивати, підмішувати в масу апельсинову цедру і яйця (по одному).
4. Потім шматочки мармеладу і борошно.
5. Останнім під міксер вольем апельсиновий сік. Переконайтеся, що тісто добре перемішано.
6. Вилийте пишне і ароматне тісто в форму для кексу і запікайте в духовці 40 хвилин. Якщо кекс з мармеладом запікається нерівномірно, підгорає знизу або зверху, а всередині ще сирий, накрийте його фольгою.
7. Глазур почніть готувати за 10 хвилин до приготування кексу. Вилийте апельсиновий сік для глазурі в маленьку каструлю, додайте цукрову пудру і доведіть до кипіння. Поваріть ще 2 хвилини. Потім відкрийте духовку і вилийте глазур на кекс з мармеладом, якщо ви накрили кекс фольгою, не прибирають її! Досить проколоти кілька дірочок і вилити в них глазур.
Бажаю вам приємного чаювання!
- Вершкове масло - 180 грам
- Цукор - 180-200 грам (найкраще підійде коричневий цукор.)
- Апельсинова цедра - 1 Ст. Ложка (для цедри вистачить одного великого апельсина.)
- Яйця - 3 штуки
- Борошно - 180 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Апельсиновий мармелад - 5 Ст. Ложок
- Апельсиновий сік - 5 Ст. Ложок (два століття. Ложки для кексу і три - для глазурі.)
- Цукрова пудра - 120-130 грам (для глазурі.)
1. Увімкніть духовку розігріватися на 180 градусів.
2. У глибоку миску викладіть вершкове масло і збивайте його в пишний крем, поступово додаючи цукор.
3. Чи не припиняємо збивати, підмішувати в масу апельсинову цедру і яйця (по одному).
4. Потім шматочки мармеладу і борошно.
5. Останнім під міксер вольем апельсиновий сік. Переконайтеся, що тісто добре перемішано.
6. Вилийте пишне і ароматне тісто в форму для кексу і запікайте в духовці 40 хвилин. Якщо кекс з мармеладом запікається нерівномірно, підгорає знизу або зверху, а всередині ще сирий, накрийте його фольгою.
7. Глазур почніть готувати за 10 хвилин до приготування кексу. Вилийте апельсиновий сік для глазурі в маленьку каструлю, додайте цукрову пудру і доведіть до кипіння. Поваріть ще 2 хвилини. Потім відкрийте духовку і вилийте глазур на кекс з мармеладом, якщо ви накрили кекс фольгою, не прибирають її! Досить проколоти кілька дірочок і вилити в них глазур.
Бажаю вам приємного чаювання!