Круасани з мармеладом
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути краще аромату домашньої випічки, наповнює кухню? Якщо ви любите піч і шукайте нові варіанти ласощів, тоді візьміть на замітку цей простий рецепт круасанів з мармеладом.
В даному варіанті використовує вишня, проте приготувати круасани з мармеладом в домашніх умовах можна з абсолютно будь-якою начинкою за смаком. При бажанні мармелад можна зробити самостійно, адже це корисна і смачна солодкість.
- Молоко - 350 мілілітрів
- Вершкове масло - 110 грам
- Борошно - 550-600 грам
- Дріжджі - 20 грам
- Цукор - 6-7 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Мармелад - 150 грам
1. Для початку необхідно зайнятися тестом. У невелику каструльку влити молоко (залишивши 5 столових ложок). Додати цукор і вершкове масло і відправити на вогонь. Масло має повністю розтанути, а цукор розчинитися.
2. В окремій мисочці з'єднати 5 ложок молока, 1 столову ложку цукру і дріжджі. Залишити на 5-7 хвилин, щоб дріжджі почали "працювати" . Молоко з маслом повинно бути кімнатної температури, щоб ввести в нього дріжджі. Просіяне з сіллю борошно всипати в глибоку миску і зробити невелике заглиблення посередині. Вбити яйце.
3. Додати молоко з дріжджами і ретельно перемішати. Рецепт приготування круасанів з мармеладом можна при бажанні також доповнити дрібкою ваніліну або кориці для аромату.
4. Тісто залишити на 5 хвилин, а потім замісити, при необхідності додавши ще борошна.
5. Коли тісто перестало липнути до рук, накрити його чистим рушником і залишити в теплому місці на 30-40 хвилин, щоб воно підходило.
6. Збільшене в обсязі тісто розділити на 3 однакових шматочка.
7. Кожну третину треба розкачати тонко на присипаної борошном поверхні.
8. Розрізати на 8 однакових трикутників.
9. На краєчок тесту викласти 1 ложку вишневого (або будь-якого іншого) джем.
10. Загорнути круасани.
11. Щоб круасани з мармеладом в домашніх умовах блищали, їх можна змастити збитим яєчним жовтком з цукром.
12. При температурі близько 180 градусів випікати круасани близько 20 хвилин. Головний показник - апетитний колір.
13. Трохи остиглі круасани можна присипати цукровою пудрою або горіхами, наприклад.