Рецепт Каша з пророслої пшениці фото

Каша з пророслої пшениці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Пшоно і пшениця
Пісні страви
На обід , На сніданок
Гарячі страви , Каші
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

В пост і для прихильників здорового харчування ця каша стане справжнім подарунком! Рекомендую простий рецепт приготування каші з пророслої пшениці на замітку в вашу куховарську книгу!

Опис приготування:

Для приготування каші з пророслої пшениці знадобиться для початку прорости пшеницю. Це не складно, але потрібно трохи часу, краще робити це з вечора, щоб на ранок пшениця вже проростало. Готова каша не тільки корисна, але і смачна, в неї ви можете додати як ягоди, так і горішки або шоколад.

  • Пшениця - 0, 3 склянки
  • Вівсяні пластівці - 2 Ст. Ложки
  • Промиті родзинки - 1 Ст. Ложка
  • Суниця або волоські горіхи - За смаком
  • Шоколад - За смаком
  • Вершкове масло - За смаком
каша з пророслої пшениці - фото крок 1
Спочатку треба прорости пшеницю: промийте її пару раз в теплій воді, щоб прибрати все сміття. Потім залийте на ніч холодною водою годин на 6-8. Краще робити це з вечора.
каша з пророслої пшениці - фото крок 2
Потім знову промийте пшеницю, викладіть її жменями на плоску тарілку, розрівняйте злегка, залийте трохи водою (води не повинно бути багато, головне, щоб пшениця в ній хоч частково була). Накрийте нещільно іншою тарілкою і знову поставте на ніч, щоб проростало.
На ранок ви побачите невеликі білі паростки, це означає, що пшениця успішно проросла.
каша з пророслої пшениці - фото крок 3
Тепер безпосередньо варимо кашу: візьміть дві столові ложки пророслої пшениці, дві ложки вівсяних пластівців і ложку родзинок. Все це закиньте в каструльку з киплячою водою (приблизно стакан) і проваріть, не даючи закипати, це дуже важливо. Потім укутайте в рушник і дайте ще постояти хвилин 15.
У готову кашу з пророслої пшениці за бажанням додайте ягоди або шоколад. Смачного!

Схожі рецепти