Каша з пророслої пшениці
(покроковий рецепт з фото)
В пост і для прихильників здорового харчування ця каша стане справжнім подарунком! Рекомендую простий рецепт приготування каші з пророслої пшениці на замітку в вашу куховарську книгу!
Для приготування каші з пророслої пшениці знадобиться для початку прорости пшеницю. Це не складно, але потрібно трохи часу, краще робити це з вечора, щоб на ранок пшениця вже проростало. Готова каша не тільки корисна, але і смачна, в неї ви можете додати як ягоди, так і горішки або шоколад.
- Пшениця - 0, 3 склянки
- Вівсяні пластівці - 2 Ст. Ложки
- Промиті родзинки - 1 Ст. Ложка
- Суниця або волоські горіхи - За смаком
- Шоколад - За смаком
- Вершкове масло - За смаком

Спочатку треба прорости пшеницю: промийте її пару раз в теплій воді, щоб прибрати все сміття. Потім залийте на ніч холодною водою годин на 6-8. Краще робити це з вечора.

Потім знову промийте пшеницю, викладіть її жменями на плоску тарілку, розрівняйте злегка, залийте трохи водою (води не повинно бути багато, головне, щоб пшениця в ній хоч частково була). Накрийте нещільно іншою тарілкою і знову поставте на ніч, щоб проростало.
На ранок ви побачите невеликі білі паростки, це означає, що пшениця успішно проросла.
На ранок ви побачите невеликі білі паростки, це означає, що пшениця успішно проросла.

Тепер безпосередньо варимо кашу: візьміть дві столові ложки пророслої пшениці, дві ложки вівсяних пластівців і ложку родзинок. Все це закиньте в каструльку з киплячою водою (приблизно стакан) і проваріть, не даючи закипати, це дуже важливо. Потім укутайте в рушник і дайте ще постояти хвилин 15.
У готову кашу з пророслої пшениці за бажанням додайте ягоди або шоколад. Смачного!
У готову кашу з пророслої пшениці за бажанням додайте ягоди або шоколад. Смачного!