Рецепт Каша пшоняна фото

Каша пшоняна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Пшоно і пшениця
Для діабетиків
Для дітей , На сніданок , Від 1 року
Гарячі страви , Каші
Кількість порцій: 3
Час приготування: 25 хв.

Класичний рецепт пшоняної каші, широко поширеною по всій території Росії. Пшоняна каша - відмінне блюдо і для дітей, і для дорослих. Готується просто, а виходить ситно, корисно і смачно!

Опис приготування:

У пшоняної крупі містяться залізо, фтор, магній і марганець. Пшоняна каша рекомендується тим, хто страждає недокрів'ям і хворобами серцево-судинної системи. Також каша містить незамінні амінокислоти, повільно засвоювані вуглеводи і рослинні жири, що робить її особливо корисною. Завдяки вмісту складних вуглеводів, пшоняна каша - відмінний продукт для схуднення. Для приготування каші вибирайте крупу більш жовтого кольору. Приготувати пшоняну кашу можна і на воді, і на молоці. Можна використовувати молоко і воду разом в рівних пропорціях. Подавати кашу можна самостійно або доповнити свіжими або замороженими ягодами, сухофруктами і т.П.

  • Пшоно - 1 Склянка
  • Молоко / вода - 4 склянки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сіль - За смаком
  • Цукор - 1/2 Ст. Ложки (по бажанню)
каша пшоняна - фото крок 1
1. Підготуйте всі інгредієнти.
каша пшоняна - фото крок 2
2. Пшоно добре промийте і залийте окропом, щоб прибрати гіркоту. Залиште на кілька хвилин.
каша пшоняна - фото крок 3
3. Потім промийте пшоно ще раз і перекладіть в каструльку.
каша пшоняна - фото крок 4
4. Додайте цукор за смаком і сіль.
каша пшоняна - фото крок 5
5. Залийте пшоно молоком або водою.
каша пшоняна - фото крок 6
6. Доведіть пшоно до кипіння і на невеликому вогні, періодично помішуючи, варіть до загустіння.
каша пшоняна - фото крок 7
7. Готову кашу заправте вершковим маслом.
каша пшоняна - фото крок 8
8. Перемішайте і дайте каші настоятися кілька хвилин.
каша пшоняна - фото крок 9
9. Каша пшоняна готова. Розкладіть її по тарілках і подайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти