Картопляний бургер
(покроковий рецепт з фото)
Якщо в бургер замінити звичну булочку на картопляні коржі, то вийде дуже смачний бургер з новими смаковими "нюансами" . Впевнена, такий бургер сподобається всім, розповім, як приготувати.
Якщо в бургер вам не дуже подобається булка, її можна замінити на картопляні коржі. В іншому - це звичайний бургер, начинку якого визначаєте ви самі на свій смак. Приготувати його дуже просто, дивіться покроковий рецепт і готуйте із задоволенням!
- М'ясний фарш - 300 грам (у мене яловичий з цибулею)
- Картопля - 5 штук (середніх розмірів)
- Помідор - 1 штука
- Огірок - 1 штука (маринований або консервований)
- Листя салату - 4 штуки
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Сир - 100 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Підготуйте інгредієнти.
Відваріть картоплю в підсоленій воді.
З фаршу зробіть плоскі котлети, можна використовувати спеціальну форму.
Наріжте пластинками сир.
Обсмажте котлети з одного боку, переверніть і відразу покладіть зверху пластинку сиру, продовжуйте смажити з іншого боку.
Обсмажте м'ясні котлети до готовності.
Злийте з відвареної картоплі воду, зробіть пюре, додайте яйце.
Додайте в пюре 1 столову ложку борошна (з гіркою), зробіть картопляне тісто.
З картопляного тіста зробіть коржики, обваляти в залишилася борошні.
Обсмажте картопляні коржі з обох сторін на добре розігрітій сковороді на рослинному маслі.
Для складання бургера покладіть на низ по картопляної коржі.
На картопляну корж покладіть лист салату, на нього бургер.
Викладіть на бургер за бажанням скибочку помідора або маринованого або консервованого огірка.
Зверху покладіть картопляну корж. Подавати такі бургери можна з кетчупом, майонезом або просто так, вони дуже смачні. Гарантую!