Картопляні пиріжки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Улюблений багатьма класичний рецепт картопляних пиріжків в духовці - це відмінний варіант недільного сніданку, перекусу на роботі або на природі, а також гарне доповнення до перших страв.
Це досить простий рецепт картопляних пиріжків в духовці, який обов'язково варто повторити на своїй кухні. У начинку можна при бажанні додати обсмажені гриби або печінку, наприклад. Зелень також підійде абсолютно будь-яка за смаком.
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Молоко - 1 Склянка
- Вода - 0.5 склянки
- Борошно - 600-700 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яйце - 2 штуки
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Картопля - 4-6 штук
- Цибулина - 1 штука
- Свіжа зелень - 1 пучок
- Перець - 1 щіпка
1. Воду нагріти і розчинити в ній дріжджі, додавши цукор. Через 5-10 хвилин, коли опара стане з бульбашками, додати збите яйце (1 жовток відкласти), молоко, рослинна олія. Поступово всипати просіяне з сіллю борошно, замішуючи тісто.
2. Накрити тісто рушником, дати підійти, збільшившись в розмірі приблизно вдвічі. В процесі злегка обмять і дати підійти ще раз.
3. Відварити картоплю і розім'яти. На сковороду налити трохи олії і обсмажити цибулину, дрібно нарізану. Свіжу зелень подрібнити і додати в начинку. Також в рецепт приготування картопляних пиріжків в духовці можна додати дрібку перцю, коріандр або інші спеції за смаком.
4. Руки можна трохи змочити рослинним маслом і розділити тісто на невеликі шматочки.
5. Розім'яти тісто трохи руками.
6. Викласти в серединку начинку і акуратно заліпити краю. Надати пиріжків форму.
7. Надіслати пиріжки на деко, змащений маслом. Збити жовток і, вмочивши в нього пензлик, змастити верх. Випікати картопляні пиріжки в духовці в домашніх умовах поки вони не стануть рум'яними.