Кальмари по-китайськи з імбиром і селерою
(покроковий рецепт з фото)
Навіть якщо Ви не дуже великий любитель кальмарів, все одно я раджу спробувати кальмари, приготовані за цим рецепту.Оні виходять соковиті, пряні, з незвичайним ароматом. Дуже смачно і просто.
При бажанні стебла селери цілком можна замінити на шпинат або будь-яку іншу зелень. В іншому, раджу все залишити без змін!
- Кальмар, тушка - 1 кілограм
- Селера, стебла - 250 грам
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Оцет винний - 2 Ст. Ложки
- Горілка - 2 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Імбир свіжий - 10 грам
- Перець духмяний - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
1. Селера наріжте і бланшувати в киплячій воді 1 хвилину.
2. Кальмари очистіть і наріжте смужками.
3. Відваріть 2 хвилини в киплячій воді.
4. Імбир натріть на тертці.
5. Лук наріжте кубиком.
6. У сковороді розігрійте масло і обсмажте цибулю з імбиром до золотистого кольору.
7. Додайте кальмари з селерою. Обсмажуйте 2 хвилини.
8. В кінці додайте соєвий соус, оцет, горілку і перець.
9. Смачного!