Кабачкова ікра смажена на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Кабачкова ікра - улюблений продукт не тільки студентів і холостяків. Відкрив баночку ікри - і вечеря у тебе готовий. Даний рецепт годиться як для консервації так і для негайної подачі до столу. Пробуйте!
Таку кабачкову ікру можна приготувати з заморожених овочів. Слід тільки дотримуватися рецепта, а заморожені овочі не розморожувати перед приготуванням.
Отже, тепер ви знаєте, як приготувати кабачкову ікру смажену на зиму вдома. У вас все вийде!
- Кабачки - 2 штуки
- Баклажани - 1 штука
- Cukini - 2 штуки
- Болгарський перець - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Томатний сік - 2 склянки
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Сіль, цукор, спеції - 0, 5 За смаком
- Оцет - 3 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
Для приготування кабачкової ікри нам необхідно очистити і нарізати цибулю. Потім треба обсмажити його на рослинному маслі.
До обсмаженої цибулі додайте нарізаний на невеликі шматочки болгарський перець. Краще брати перець червоного кольору.
Далі додайте до овочів нарізані кабачки, цукіні. У мене були дуже молоді плоди. Я шкурку не знімала.
Щоб кабачкова ікра не була занадто прісною, додайте невеликий баклажан, нарізаний кубиками.
Влийте склянку томатного соку і тушкуйте все під кришкою близько 15 хвилин. Періодично помішуйте вміст каструлі, щоб ікра не пригоріла. В кінці приготування посоліть овочі і поперчіть за смаком. Додайте 2-3 ст. Ложки оцту і видавіть через прес 3-4 зубчики часнику. Гасіть все ще 2 хвилини.
Перекладіть масу в миску. Занурювальним блендером пюріруйте масу до однорідності.
Розкладіть ікру по стерильним банкам і закатати. Дуже смачна страва.