Кабачки, смажені з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю смажені овочі, але іноді хочеться спробувати що-небудь незвичайне. Цей рецепт бачила в одній передачі. Приготувала, вийшло дуже смачно.
Кабачки обсмажуємо на маслі на сковороді, з фаршу робимо котлети-млинці і теж обсмажуємо. З сметани з майонезом, тертого сиру, дрібно нарізаного кропу робимо соус. Викладаємо на деко, застелене пергаментом, гіркою: кільця кабачків, приготовані м'ясо, помідор, соус. Запікаємо в духовці.
- Кабачок - 1 штука (великий)
- Фарш - 500 грам
- Помідори - 2 штуки (невеликі)
- Панірувальні сухарі - 2-3 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Яйце - 1 штука
- Крем - 160 грам
- Майонез - 160 грам (краще знежирений)
- Суміш сушених трав - 1 Ст. Ложка (я брала базилік, майоран, орегано)
- Кмин - 1 щіпка
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
- Твердий сир - 150 грам
- Свіжий кріп - 1 Ст. Ложка
Кабачок моєму, очищаємо від шкірки, ріжемо кружальцями товстіший, вибираємо серцевину.
Обсмажуємо кільця кабачків на олії на середньому вогні до м'якості, 3-5 хвилин з кожного боку в залежності від товщини кілець.
Тепер беремося за фарш. У нього додаємо яйце, панірувальні сухарі, видавлюємо часник, додаємо до смаку сіль, перець, спеції, добре перемішуємо. Потім формуємо з м'яса плоскі котлети, схожі на млинці і смажимо на гарячій сковороді з маслом на невеликому вогні з обох сторін, поки шкірка не підрум'яниться.
Готуємо соус: перемішуємо сметану з майонезом, туди ж трьом сир на бурачковой тертці, додаємо дрібно нарізаний кріп.
Деко застилає папером для випічки, розкладаємо кільця кабачків, деякі присипаємо кмином (не всі люблять), на кабачки викладаємо обсмажену фарш, потім порізані кільцями помідори (чи навпаки), наверх ложку соусу. Запікаємо в духовці при температурі 200 градусів близько 30 хвилин. Смачного!