Кабачки, фаршировані куркою
(покроковий рецепт з фото)
Відмінне блюдо, особливо для тих, хто проводить розвантажувальні дні або намагається вживати менше вуглеводів. Незважаючи на це, воно дуже ситне і неймовірно смачне.
Рецепт кабачків, фаршированих куркою:
1. Кабачки слід помити і розрізати уздовж. Робимо акуратно «кришечку» (відрізати верхню частину).
2. Виймаємо м'якоть і очищаємо стінки (приблизно до 10 мм), але так, щоб випадково не проткнути кабачок.
3. Розігріваємо рослинний жир в сковороді і викладаємо отримані човники з кабачків.
4. Обсмажуємо з двох сторін до злегка легкого зарум'янювання.
5. Даємо дійти кабачкам близько десяти хвилин під кришкою, підлив трохи води в сковороду.
6. Викладаємо обсмажені кабачки на форму для запікання.
7. Готуємо начинку:
8. Куряче філе слід помити і обсушити паперовими рушниками
9. Нарізаємо невеликими кубиками філе, м'якоть кабачків, перець, помідори (попередньо припустити в окропі), цибуля і часник
10. Після цього нарізаємо зелень.
11. Тим часом в сковороді на розігрітій олії (вершковому і рослинному) обсмажуємо нарізане філе і овочі, постійно помішуючи.
12. Виділився з овочів сік повинен випаруватися, але не пересушити філе!
13. Обсмажені продукти викласти на тарілку охолонути.
14. Готуємо соус: з'єднати томатну пасту з вершками (можна брати сметану), посолити і додати мелений перець (можна суміш перців) за смаком і перемішати.
15. Наповнити кабачки обсмаженої масою і залити приготовленим соусом
16. Притрусити верх кабачків тертим сиром.
17. Поставити духовку (розігрів її попередньо до 185 градусів) і запікати не більше півгодини.
18. Перевірити готовність кабачків, фаршированих куркою, в домашніх умовах можна виделкою (кабачок повинен бути м'яким).
- Кабачок - 2 штуки (середнього Рамер)
- Куряче філе - 2 штуки (середнього розміру)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Сир твердий - 200 грам
- Вершки - 1 Склянка(20%)
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Зелень - 200 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 1/3 чайних ложки
- Перець і сіль - 1 щіпка
1. Кабачки слід помити і розрізати уздовж. Робимо акуратно «кришечку» (відрізати верхню частину).
2. Виймаємо м'якоть і очищаємо стінки (приблизно до 10 мм), але так, щоб випадково не проткнути кабачок.
3. Розігріваємо рослинний жир в сковороді і викладаємо отримані човники з кабачків.
4. Обсмажуємо з двох сторін до злегка легкого зарум'янювання.
5. Даємо дійти кабачкам близько десяти хвилин під кришкою, підлив трохи води в сковороду.
6. Викладаємо обсмажені кабачки на форму для запікання.
7. Готуємо начинку:
8. Куряче філе слід помити і обсушити паперовими рушниками
9. Нарізаємо невеликими кубиками філе, м'якоть кабачків, перець, помідори (попередньо припустити в окропі), цибуля і часник
10. Після цього нарізаємо зелень.
11. Тим часом в сковороді на розігрітій олії (вершковому і рослинному) обсмажуємо нарізане філе і овочі, постійно помішуючи.
12. Виділився з овочів сік повинен випаруватися, але не пересушити філе!
13. Обсмажені продукти викласти на тарілку охолонути.
14. Готуємо соус: з'єднати томатну пасту з вершками (можна брати сметану), посолити і додати мелений перець (можна суміш перців) за смаком і перемішати.
15. Наповнити кабачки обсмаженої масою і залити приготовленим соусом
16. Притрусити верх кабачків тертим сиром.
17. Поставити духовку (розігрів її попередньо до 185 градусів) і запікати не більше півгодини.
18. Перевірити готовність кабачків, фаршированих куркою, в домашніх умовах можна виделкою (кабачок повинен бути м'яким).