Рецепт Їжачки з курячого фаршу фото

Їжачки з курячого фаршу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка, Курячий фарш
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, Для дітей
Гарячі страви

По суті, їжачки - це начинка для голубців, але без капусти. Приготована окремо вона виходить надзвичайно смачною, а за рахунок стирчать на всі боки зерен рису отримала своє забавне прізвисько.

Мал треба відварити до напівготовності заздалегідь і остудити. Потім робимо фарш, змішуємо його з рисом і формуємо наших їжачків. Обсмажуємо і, по бажанню, tusim. Їжачки з курячого фаршу можна подавати як самостійне блюдо, так і з гарніром. Смачного!

  • Куряче філе - 400 грам
  • Мал - 0, 5 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 2 штуки
  • Помідори - 2 штуки
  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Вершкове масло - За смаком (для смаження)
  • Сіль, перець, зелень - За смаком
їжачки з курячого фаршу - фото крок 1
Мал відварити до напівготовності в першу чергу, щоб він встиг охолонути до того, як знадобиться. Філе пропустіть через м'ясорубку з цибулею. Змішайте з рисом.
їжачки з курячого фаршу - фото крок 2
Додайте у фарш яйце і трохи молока. Добре перемішайте.
їжачки з курячого фаршу - фото крок 3
З фаршу зліпити кульки, обваляйте в борошні і викладіть на розігріту сковороду з вершковим маслом.
їжачки з курячого фаршу - фото крок 4
Обсмажте з двох сторін до появи золотистої скоринки.
їжачки з курячого фаршу - фото крок 5
Морква потріть на дрібній тертці. Це до речі теж можна зробити заздалегідь. Додайте на сковороду і трохи обсмажити разом з їжачками.
їжачки з курячого фаршу - фото крок 6
Туди ж додайте дрібно порізані або пропущені через м'ясорубку помідори. Якщо рідини мало, долийте води так, щоб їжачки були на дві третини в підливі. Приправити сіллю і Protus 20 хвилин під кришкою.
їжачки з курячого фаршу - фото крок 7
В кінці готування додайте зелень і приправи за смаком.

Схожі рецепти