Їжачки з курячого фаршу
(покроковий рецепт з фото)
По суті, їжачки - це начинка для голубців, але без капусти. Приготована окремо вона виходить надзвичайно смачною, а за рахунок стирчать на всі боки зерен рису отримала своє забавне прізвисько.
Мал треба відварити до напівготовності заздалегідь і остудити. Потім робимо фарш, змішуємо його з рисом і формуємо наших їжачків. Обсмажуємо і, по бажанню, tusim. Їжачки з курячого фаршу можна подавати як самостійне блюдо, так і з гарніром. Смачного!
- Куряче філе - 400 грам
- Мал - 0, 5 склянки
- Яйце - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Помідори - 2 штуки
- Молоко - 50 мілілітрів
- Вершкове масло - За смаком (для смаження)
- Сіль, перець, зелень - За смаком
Мал відварити до напівготовності в першу чергу, щоб він встиг охолонути до того, як знадобиться. Філе пропустіть через м'ясорубку з цибулею. Змішайте з рисом.
Додайте у фарш яйце і трохи молока. Добре перемішайте.
З фаршу зліпити кульки, обваляйте в борошні і викладіть на розігріту сковороду з вершковим маслом.
Обсмажте з двох сторін до появи золотистої скоринки.
Морква потріть на дрібній тертці. Це до речі теж можна зробити заздалегідь. Додайте на сковороду і трохи обсмажити разом з їжачками.
Туди ж додайте дрібно порізані або пропущені через м'ясорубку помідори. Якщо рідини мало, долийте води так, щоб їжачки були на дві третини в підливі. Приправити сіллю і Protus 20 хвилин під кришкою.
В кінці готування додайте зелень і приправи за смаком.