Індичка з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Ніжна індичка з чорносливом в домашніх умовах - приголомшливий варіант для основного блюда як на щоденний, так і на святковий стіл.
1. Філе вимийте, обсушити паперовим рушником. Відбийте трохи, загорнувши попередньо в шматочок харчової плівки.
2. Посоліть і поперчіть з двох сторін за смаком.
3. Викладіть тонкі смужки бекону або прошутто.
4. Зверху розподіліть чорнослив і горіхи. Використовувати в цей простий рецепт індички з чорносливом можна не тільки кедрові, але і волоські, лісові або мигдальні горіхи, наприклад.
5. Доповнити начинку можна також листочками базиліку або шавлії.
6. Акуратно згорніть так, щоб вийшов рулетик і закріпіть ниткою або зубочисткою.
7. Викладіть рулет у жароміцних форму.
8. Очистіть шалот і розподіліть навколо разом з рештою чорносливом.
9. Побризкайте оливковою олією і відправте в розігріту духовку хвилин на 40-45.
10. Після запікання перекладіть філе і цибулю в окрему форму і накрийте фольгою. Залиште "відпочити" з 10-15 хвилин.
11. За цей час можна зайнятися соусом. Розтопити вершкове масло, додайте вино і бульйон. Посоліть трохи і поперчіть. Уварите трохи на повільному вогні.
12. От і все, індичка з чорносливом в домашніх умовах готова. Гострим ножем наріжте шматочками і полийте соусом.
Смачного!
- Філе індички - 600 грам
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
- Бекон або прошутто - 100 грам
- Чорнослив - 10-12 штук
- Кедрові горішки - 50 грам
- Luk-salotų - 10-12 штук
- Оливкова олія - 3 чайних ложки
- Бульйон - 1 Склянка
- Біле сухе вино - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
2. Посоліть і поперчіть з двох сторін за смаком.
3. Викладіть тонкі смужки бекону або прошутто.
4. Зверху розподіліть чорнослив і горіхи. Використовувати в цей простий рецепт індички з чорносливом можна не тільки кедрові, але і волоські, лісові або мигдальні горіхи, наприклад.
5. Доповнити начинку можна також листочками базиліку або шавлії.
6. Акуратно згорніть так, щоб вийшов рулетик і закріпіть ниткою або зубочисткою.
7. Викладіть рулет у жароміцних форму.
8. Очистіть шалот і розподіліть навколо разом з рештою чорносливом.
9. Побризкайте оливковою олією і відправте в розігріту духовку хвилин на 40-45.
10. Після запікання перекладіть філе і цибулю в окрему форму і накрийте фольгою. Залиште "відпочити" з 10-15 хвилин.
11. За цей час можна зайнятися соусом. Розтопити вершкове масло, додайте вино і бульйон. Посоліть трохи і поперчіть. Уварите трохи на повільному вогні.
12. От і все, індичка з чорносливом в домашніх умовах готова. Гострим ножем наріжте шматочками і полийте соусом.
Смачного!