Імбирні маффіни з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Восени, в сезон яблук, я дуже часто готую імбирні маффіни з яблуками. Виходять вони дуже м'якими за текстурою, насиченими за смаком, з трохи хрусткою скоринкою. Ну дуже смачні маффіни!
Я знаю безліч рецептів маффінів, проте цей - один з моїх найулюбленіших. Імбирні маффіни з яблуками виходять трошки кисленькі всередині (особливо, якщо яблука використовуються з кислинкою), але зовні покриваються солодкої хрусткою скоринкою. Імбирні нотки теж вносять свою лепту в загальну смакову гаму маффіни. З чаєм, кави або молоком на сніданок такі мафіни йдуть просто чудово. Рекомендую побалувати себе!
- Борошно - 1 3/4 склянки
- Цукор - 3/4 склянки
- Коричневий цукор - 1/2 склянки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Імбир свіжий 5 см - 1 штука
- Крем - 2/3 склянки
- Масло рослинне - 1/2 склянки
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Яйця - 2 штуки
- Яблука (дрібно нарізані) - 1 1/2 склянки
Шматочок імбиру (близько 5 см довжиною) очищаємо і натираємо на дрібній тертці.
Кладемо тертий імбир в каструльку, додаємо 1/4 склянки цукру і стільки ж води. Доводимо суміш до кипіння, після чого варимо ще 3 хвилини.
Гарячий імбирний сироп проціджують і залишаємо охолоджуватися.
У миску просіваємо борошно, додаємо цукор, що залишився (звичайний і коричневий) і розпушувач.
В іншій ємності змішуємо до однорідності сметану, яйця, рослинна олія, імбирний сироп (не весь - тільки 3-4 ст.Л.) і мідь.
Яблука очищаємо від серцевини і шкірки, нарізаємо на кубики стороною приблизно 0, 5 см.
Змішуємо суху борошняну і рідку сметанним маси, швидко перемішуємо.
Втручаємося в тісто яблука, недовго перемішуємо.
Беремо форму для випікання кексів, вставляємо в неї паперові формочки, які наповнюємо тестом приблизно на 3/4.
Зверху посипаємо кекси невеликою кількістю коричневого цукру.
Випікаємо 20-25 хвилин при 200 градусах.
Готові маффіни спершу охолоджуємо в самій формочке, потім акуратно дістаємо і охолоджуємо на решітці.
Ура, ура, ура! Маффіни готові