Імбирні чоловічки
(покроковий рецепт з фото)
Уявити собі класичне католицьке Різдво без імбирних пряників неможливо. Це класичний атрибут зимового свята. Я думала, що зробити їх складно, але завдяки рецептом навчилася.
Якщо ви дізнаєтеся про те, як приготувати імбирних чоловічків, то здивуйте всю сім'ю. Вони порадують дітей, а також стануть милим подарунком для гостей. Головна відмінна риса такої випічки - прикраса. Саме воно зробить вироби особливими і святковими. Тут можна проявити фантазію. Вам сподобається!
- Борошно пшеничне - 330 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор білий - 80 грам
- Цукор коричневий - 80 грам
- Чорна потоку - 6 Ст. Ложок
- Сода - 2 чайних ложки
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Мелений імбир - 2 чайних ложки
- Мелена кориця - 1 Чайна ложка
- Запашний перець - 0, 5 чайних ложки
- Мелена гвоздика - 0, 25 чайних ложки
- Вершкове масло - 150 грам
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
- Глазур - За смаком (біла, червона, зелена)
У глибокій мисці змішайте корицю, борошно, соду, обидва види перцю, гвоздику, сіль і імбир.
В іншій мисці з'єднайте м'яке масло з двома видами цукру.
Додайте патоку і збийте масу ще раз.
А потім об'єднайте суху і липку масу. Замішайте тісто.
Потім розділіть отриману масу на два диска. Загорніть їх у харчову плівку, і приберіть на 1 годину або більше в холодильник.
Після цього тісто розкачати в тонкий пласт. Виріжте з нього формою чоловічків. Розкладіть їх на деко з пергаментним папером.
Запікайте пряники 10 хвилин при 180 градусах в духовці.
Коли пряники охолонуть, прикрасьте їх глазур'ю за допомогою кондитерського мішка. Щасливих вам свят!