Рецепт Хрущовське тісто для пиріжків фото

Хрущовське тісто для пиріжків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Рецепти сироїдіння
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Випічка
Кількість порцій: 7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Як приготувати хрущовський тісто для пиріжків знали всі кремлівські кухаря, Микита Сергійович любив і поважав таку випічку. І не дарма, тісто виходило повітряним і смачним.

Опис приготування:

Сьогодні ми дізнаємося, як приготувати хрущовський або як його ще називають"незабутнє" тісто для пиріжків.

Для цього:

1. Потрібно взяти пачку дріжджів, краще взяти спресовані дріжджі, щоб наше тісто"заграло" . Дріжджі розводимо в молоці, молоко повинно бути теплим, по температурі нагадувати парне молоко.

2. Потім додаємо до нього два яєчних жовтки, для того, щоб наше тісто вийшло здобним, три склянки борошна, розм'якшений до кімнатної температури маргарин, цукор і все це добре замішуємо руками.

3. Порада: найсмачніше тісто на маргарині виходить тоді, коли він не розтоплений до консистенції соняшникової олії, а нагадує м'який м'який пластилін.

4. Після того, як ви замісили тісто, воно буде залишатися ще раніше жорстким, тому на стіл насипте борошна і вивалити туди тісто і починайте місити це тісто вже на столі, але не перестарайтеся, тісто не повинно бути дуже крутим.

5. Тепер берете отриманий колобок розміщуйте його в целофановий пакет, зав'язуйте його і прибирайте в холодильник відпочивати, з 15-20 хвилин. Тісто можете залишити на столі, так воно підійде ще швидше.

6. Щоб тісто було солодшим, до цього рецепту потрібно додати ще пару ложок цукрового піску і цедру лимона.

Хрущовське тісто може стояти декілька днів в холодильнику, тому, коли прийдуть гості, ви зумієте швидко спекти пиріг або пиріжки.

Смачного!

  • Борошно - 3 склянки
  • Маргарин - 1 штука (пачка)
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Дріжджі - 1 штука (пачка
    )
  • Молоко - 1 Склянка
  • Яйце - 2 штуки
Сьогодні ми дізнаємося, як приготувати хрущовський або як його ще називають"незабутнє" тісто для пиріжків.

Для цього:

1. Потрібно взяти пачку дріжджів, краще взяти спресовані дріжджі, щоб наше тісто"заграло" . Дріжджі розводимо в молоці, молоко повинно бути теплим, по температурі нагадувати парне молоко.

2. Потім додаємо до нього два яєчних жовтки, для того, щоб наше тісто вийшло здобним, три склянки борошна, розм'якшений до кімнатної температури маргарин, цукор і все це добре замішуємо руками.

3. Порада: найсмачніше тісто на маргарині виходить тоді, коли він не розтоплений до консистенції соняшникової олії, а нагадує м'який м'який пластилін.

4. Після того, як ви замісили тісто, воно буде залишатися ще раніше жорстким, тому на стіл насипте борошна і вивалити туди тісто і починайте місити це тісто вже на столі, але не перестарайтеся, тісто не повинно бути дуже крутим.

5. Тепер берете отриманий колобок розміщуйте його в целофановий пакет, зав'язуйте його і прибирайте в холодильник відпочивати, з 15-20 хвилин. Тісто можете залишити на столі, так воно підійде ще швидше.

6. Щоб тісто було солодшим, до цього рецепту потрібно додати ще пару ложок цукрового піску і цедру лимона.

Хрущовське тісто може стояти декілька днів в холодильнику, тому, коли прийдуть гості, ви зумієте швидко спекти пиріг або пиріжки.

Смачного!

Схожі рецепти