Хліб з сиром і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Хліб вийде вологий, але не хвилюйтеся, так і потрібно. Такий хліб більше схожий на кекс, подавати його варто з чаєм або як перекус. Детально розповім, як приготувати хліб з сиром і горіхами.
Можна використовувати будь-які горіхи за смаком або ті, які у вас під рукою. Підійдуть волоські горіхи, мигдаль, пекан, кешью. Перед приготуванням горіхи варто підсушити на сковороді або в духовці, щоб вони віддали свій аромат і не зіпсували смак. Подавайте хліб після охолодження.
- Грецькі горіхи - 1, 5 склянки
- Банани (середні) - 4 штуки
- Вершкове масло - 170 грам
- Сир вершковий - 200 грам
- Цукор білий - 1, 5 склянки
- Цукор коричневий - 0, 5 склянки
- Курячі яйця - 2 штуки
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Борошно - 3 склянки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сода харчова - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
1
Підсмажте волоські горіхи на сковороді на маленькому вогні протягом 3-5 хвилин. Приберіть горіхи зі сковороди, дайте їм охолонути.
2
Змішайте у великій мисці масло і вершковий сир. Додайте цукор і ретельно перемішайте.
3
Додайте в суміш екстракт ванілі, а потім додавайте яйця, постійно перемішуючи до отримання однорідної маси.
4
В іншій ємності перемішайте сухі інгредієнти: борошно, соду, розпушувач, сіль.
5
Окремо перемішайте горіхи і банани.
6
Додайте сухі інгредієнти в миску з мокрими інгредієнтами, туди ж додайте суміш горіхів з бананами. Перемішуйте все на низькій швидкості до отримання однорідного тіста.
7
Викладіть тісто в добре змащену ємність для запікання і помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте протягом 1 годину.
8
Остудіть хліб протягом 30 хвилин і подавайте. Смачного!