Хліб з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
У приготуванні цього хліба не використовуються дріжджі, а весь процес бродіння здійснюється завдяки соді і кефіру (pahte). Поділюся неймовірним рецептом дуже смачного хліба з родзинками.
Такий хліб варто їсти ще теплим, тому не готуйте його про запас. Випічку можна подавати до сніданку, наприклад, з маслом або варенням. Замість родзинок можна додати смородину або журавлину (сушену або свіжу). Хліб хрусткий, але з м'якою серединкою. Пробуйте!
- Борошно - 4-4, 5 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Ізюм - 1 Склянка
- Яйця - 1 штука
- Кефір (бавовна) - 1, 5-2 склянки
1. Змішайте борошно, цукор, сіль, соду. Перетріть вершкове масло з борошняної сумішшю, щоб суміш нагадувала крихту, потім додайте родзинки. У центрі зробіть поглиблення, влийте сколотини (кефір) і додайте яйце.
2. Замісити тісто в мисці, щоб сформувався єдиний кому.
3. Викладіть тісто на стіл, присипаний борошном, сформуйте круглу буханку хліба.
4. Перекладіть хліб в форму для випікання, зробіть хрестоподібний надріз.
5. Надішліть хліб в розігрітий до 210 градусів духовку на 35-45 хвилин. Готовий хліб остудіть і подавайте до столу!