Рецепт Хліб з родзинками фото

Хліб з родзинками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Дієтичне харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 10 хв.

У приготуванні цього хліба не використовуються дріжджі, а весь процес бродіння здійснюється завдяки соді і кефіру (pahte). Поділюся неймовірним рецептом дуже смачного хліба з родзинками.

Опис приготування:

Такий хліб варто їсти ще теплим, тому не готуйте його про запас. Випічку можна подавати до сніданку, наприклад, з маслом або варенням. Замість родзинок можна додати смородину або журавлину (сушену або свіжу). Хліб хрусткий, але з м'якою серединкою. Пробуйте!

  • Борошно - 4-4, 5 склянки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
  • Ізюм - 1 Склянка
  • Яйця - 1 штука
  • Кефір (бавовна) - 1, 5-2 склянки
хліб з родзинками - фото крок 1
1. Змішайте борошно, цукор, сіль, соду. Перетріть вершкове масло з борошняної сумішшю, щоб суміш нагадувала крихту, потім додайте родзинки. У центрі зробіть поглиблення, влийте сколотини (кефір) і додайте яйце.
хліб з родзинками - фото крок 2
2. Замісити тісто в мисці, щоб сформувався єдиний кому.
хліб з родзинками - фото крок 3
3. Викладіть тісто на стіл, присипаний борошном, сформуйте круглу буханку хліба.
хліб з родзинками - фото крок 4
4. Перекладіть хліб в форму для випікання, зробіть хрестоподібний надріз.
хліб з родзинками - фото крок 5
5. Надішліть хліб в розігрітий до 210 градусів духовку на 35-45 хвилин. Готовий хліб остудіть і подавайте до столу!

Схожі рецепти