Рецепт Пряний хліб з родзинками фото

Пряний хліб з родзинками
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок
Випічка, Хліб, Солодке

Цей пряний хліб з родзинками - чиста імпровізація. Вирішив додати в улюблене хлібне тісто ароматні спеції і сухофрукти. Результат дуже порадував. Записуйте рецепт!

Ви можете експериментувати зі спеціями, а замість родзинок додати курагу або інжир. Такий хліб підходить ідеально для приготування солодких грінок. Пробуйте!

  • Цільнозернове борошно - 1 Склянка
  • Борошно пшеничне - 1-1, 5 склянки
  • Цукор коричневий - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі сухі - 3/4 Ст. Ложки
  • Обкладинка - 1 Ст. Ложка
  • Мелений імбир - 1 Чайна ложка
  • Мелена гвоздика - 0, 5 чайних ложки
  • Ізюм - 0, 5 склянки
  • Тепла вода - 1, 5 склянки
пряний хліб з родзинками - фото крок 1
1. У миску викладіть два види борошна, додайте цукор, сіль, дріжджі, корицю, мелений імбир і гвоздику, родзинки.
пряний хліб з родзинками - фото крок 2
2. Влийте 1 склянку теплої води, перемішайте гарненько.
пряний хліб з родзинками - фото крок 3
3. Потім влийте воду, що залишилася, можливо знадобиться трохи більше.
пряний хліб з родзинками - фото крок 4
4. Готове тісто накрийте плівкою або рушником, залиште його при кімнатній температурі на 2 годину.
пряний хліб з родзинками - фото крок 5
5. Посипте стіл борошном, викладіть тісто і обваляйте його в борошні, кілька разів обомніте.
пряний хліб з родзинками - фото крок 6
6. Змастіть форму для випічки, викладіть в неї тісто.
пряний хліб з родзинками - фото крок 7
7. Накрийте вологим рушником і залиште до збільшення маси в 2 рази, приблизно 1-1, 5 годину. Змастіть хліб водою і відправте в духовку, запікайте при 210 градусах близько півгодини.
пряний хліб з родзинками - фото крок 8
8. Готовий хліб вийміть з духовки і вийміть з форми. Залиште до повного охолодження.
пряний хліб з родзинками - фото крок 9
9. Наріжте хлібець скибочками і подавайте з вершковим маслом. Смачного!

Схожі рецепти