Пряний хліб з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Цей пряний хліб з родзинками - чиста імпровізація. Вирішив додати в улюблене хлібне тісто ароматні спеції і сухофрукти. Результат дуже порадував. Записуйте рецепт!
Ви можете експериментувати зі спеціями, а замість родзинок додати курагу або інжир. Такий хліб підходить ідеально для приготування солодких грінок. Пробуйте!
- Цільнозернове борошно - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 1-1, 5 склянки
- Цукор коричневий - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі - 3/4 Ст. Ложки
- Обкладинка - 1 Ст. Ложка
- Мелений імбир - 1 Чайна ложка
- Мелена гвоздика - 0, 5 чайних ложки
- Ізюм - 0, 5 склянки
- Тепла вода - 1, 5 склянки
1. У миску викладіть два види борошна, додайте цукор, сіль, дріжджі, корицю, мелений імбир і гвоздику, родзинки.
2. Влийте 1 склянку теплої води, перемішайте гарненько.
3. Потім влийте воду, що залишилася, можливо знадобиться трохи більше.
4. Готове тісто накрийте плівкою або рушником, залиште його при кімнатній температурі на 2 годину.
5. Посипте стіл борошном, викладіть тісто і обваляйте його в борошні, кілька разів обомніте.
6. Змастіть форму для випічки, викладіть в неї тісто.
7. Накрийте вологим рушником і залиште до збільшення маси в 2 рази, приблизно 1-1, 5 годину. Змастіть хліб водою і відправте в духовку, запікайте при 210 градусах близько півгодини.
8. Готовий хліб вийміть з духовки і вийміть з форми. Залиште до повного охолодження.
9. Наріжте хлібець скибочками і подавайте з вершковим маслом. Смачного!