Рецепт Хліб з цілісної пшениці фото

Хліб з цілісної пшениці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Пшоно і пшениця
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Рецепт приготування домашнього хліба з цілісної пшениці. Спробуйте цей корисний і смачний хліб, і він надовго увійде в ваше меню.

Опис приготування:

Домашній хліб порадує будь-якого! Хліб з цілісної пшениці готується дуже просто. Знадобиться лише хороший міксер або комбайн і пару годин часу. Готуємо тісто, чекаємо, поки воно виросте і запікаємо. Хай щастить!


  • Гаряча вода - 2 3/4 склянки
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 1/2 Ст. Ложки (можна замінити натуральним подсластителем - нектаром агави, наприклад)
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Борошно з цільної пшениці - 7 склянок
  • Сухі активні дріжджі - 2 Ст. Ложки
хліб з цілісної пшениці - фото крок 1
1. У велику миску влийте воду, масло рослинне, всипте цукор, додайте сіль і мед. Перемішайте. Додайте дві склянки борошна, перемішайте і всипте дріжджі. Всипте ще 4 склянки борошна і добре перемішайте за допомогою міксера або комбайна до однорідної маси.
хліб з цілісної пшениці - фото крок 2
2. У нас залишився склянку борошна. Якщо тісто не липне до стінок миски, то борошно більше додавати не треба. Якщо липне, то додавайте по чуть-чуть, продовжуючи помішувати. Не перевищуйте ліміт в 7 склянок. Готове тісто накрийте рушником і залиште на 40 хвилин. Потім розімніть його і розділіть на дві частини.
хліб з цілісної пшениці - фото крок 3
3. На присипаної борошном поверхні розімніть шматочки тіста, надавши їм форму колобка. Викладіть тісто в змащені маслом форми, наповнюючи їх наполовину. Форми, крім масла, можна присипати борошном. Залиште тісто в формах на 40 хвилин. Воно виросте практично вдвічі.
хліб з цілісної пшениці - фото крок 4
4. Запікайте хліб в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 36 хвилин. Відправляйте в духовку відразу дві форми. Готовий хліб виберіть з форм і остудіть на решітці. Коли хліб стане теплим, можете обернути його фольгою і так залишити до повного охолодження.
хліб з цілісної пшениці - фото крок 5
5. Хліб з цілісної пшениці в холодильнику не зберігайте. Рекомендую з'їсти його протягом тижня. Смачного!

Схожі рецепти