Хліб в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Вирішили більше не купувати хліб в магазині і придбали хлібопічку? Це дуже правильне і раціональне рішення. Адже саморобний хліб набагато смачніше. Розповім, як приготувати хліб в хлібопічці.
За допомогою хлібопічки можна зробити білий, сірий, житній хліб, випічку з цільнозерновий борошна, з додаванням насіння, висівок і іншого. Крім хліба вона стане в нагоді для випічки булочок, французьких багетів і багато чого іншого. Зробити хліб дуже просто, вам не потрібно вимішувати і наполягати все самостійно, тільки закиньте всі інгредієнти і займайтеся своїми справами. Після закінчення процесу дістаньте випічку і насолоджуйтеся смачним хлібом.
- Вода - 150 мілілітрів
- Молоко - 60 мілілітрів
- Вершкове масло - 30 грам
- Борошно - 300 грам
- Цукор - 5 чайних ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка (з гіркою)
- Активні сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
1
Воду підігрійте, борошно просійте через сито. Викладіть всі інгредієнти в хлібопічку і закрийте кришку.
2
Користуйтеся програмою випічки «Білий хліб», і натисніть «Старт».
3
Випікайте хліб до закінчення програми та звукового сигналу, потім відкрийте кришку і дістаньте чашу.
4
Залиште її на 5 хвилин на решітці, потім струсіть і дістаньте готовий хлібець для охолодження.
5
Готовий хліб виходить м'який і ароматний, його можна зберігати при кімнатній температурі близько 4 днів.