Хліб на воді без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами простим і доступним варіантом, як приготувати житній хліб на воді без дріжджів в домашніх умовах. Такий хлібець обов'язково варто спробувати.
Для приготування закваски на основі води та житнього борошна потрібно близько 5 днів. Ви можете використовувати будь-який варіант приготування закваски у цій простому рецептом хліба на воді без дріжджів.
1. Закваску з'єднайте з водою і просіяного борошном.
2. Додайте сіль, рослинна олія, мідь. Як слід перемішайте все, замісіть тісто. Не лякайтесь: воно вийде не дуже щільним і навіть злегка липким. Залиште його в мисочці, накривши рушником, хвилин 20.
3. Підготуйте форму для випічки. Змастіть рослинним маслом дно і боки. Викладіть тісто, зробивши рівну поверхню.
4. Залиште тісто на пару годин, воно має збільшитися мінімум в два рази.
5. На перші 10-13 хвилин потрібно розігріти духовку до 250 градусів.
6. Надішліть форму в духовку, вниз встановивши ще одну форму зі звичайною водою.
7. Потім зменшіть температуру до 200 градусів, приберіть форму з водою. Випікається хліб близько 40 хвилин до повної готовності.
8. Після акуратно дістаньте хліб з форми, викладіть на решітку.
9. От і все, ароматний і апетитний житній хліб на воді без дріжджів в домашніх умовах готовий!
- Житня стартер - 300 грам
- Борошно - 330 грам(130 грамів - житній і 200 грамів - білої)
- Вода - 230 мілілітрів
- Мед - 1 Ст. Ложка (темний)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
1. Закваску з'єднайте з водою і просіяного борошном.
2. Додайте сіль, рослинна олія, мідь. Як слід перемішайте все, замісіть тісто. Не лякайтесь: воно вийде не дуже щільним і навіть злегка липким. Залиште його в мисочці, накривши рушником, хвилин 20.
3. Підготуйте форму для випічки. Змастіть рослинним маслом дно і боки. Викладіть тісто, зробивши рівну поверхню.
4. Залиште тісто на пару годин, воно має збільшитися мінімум в два рази.
5. На перші 10-13 хвилин потрібно розігріти духовку до 250 градусів.
6. Надішліть форму в духовку, вниз встановивши ще одну форму зі звичайною водою.
7. Потім зменшіть температуру до 200 градусів, приберіть форму з водою. Випікається хліб близько 40 хвилин до повної готовності.
8. Після акуратно дістаньте хліб з форми, викладіть на решітку.
9. От і все, ароматний і апетитний житній хліб на воді без дріжджів в домашніх умовах готовий!