Хичіни з сиром і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Ситні і дуже смачні хичіни з картоплею готує мама моєї подруги. Страва - шалене, особливо зі сметаною або з соусом з йогурту і часнику. Спробувала сама приготувати. Вийшло! рекомендую!
Як приготувати хичіни з сиром і картоплею?
1. Картоплю відварити в мундирах.
2. Поки картопля вариться, зробіть тісто. Для цього замісити борошно, кефір і сіль. Тісто має бути еластичним. Хоча піддається воно і не відразу. Поставте тісто на півгодини в тепле місце без протягу під кухонний рушник.
3. Картоплю очистіть від шкірки і побийте калаталом. Сир натріть на тертці. Петрушку промийте і дрібно нарубати. Товчену картоплю, сир і рубану петрушку змішайте до однорідної маси. Це - начинка для хичінов.
4. Готове тісто і начинку поділіть на 12 частин. Зробіть з них кульки.
5. Кульки тесту розтягніть руками в коржик, можете трохи розкачати. У центр покладіть кульку-начинку і заліпити його так, щоб він опинився всередині.
6. Робочу поверхню посипте борошном, качалкою розкачати кульку з начинкою в млинець. Намагайтеся це робити дуже обережно, щоб тісто не порвалося.
7. Нагрійте чавунну сковороду. На середньому вогні обсмажте кожен хичін з двох сторін. Хичіни радять смажити без масла.
8. Готовий гарячий хичін викладіть на тарілку, зверху шматок масла. Таким чином прожарьте і присмачити маслом все хичіни.
Хичіни з сиром і картоплею готові! Подавайте зі сметаною, йогуртом або білим соусом з йогурту, часнику і зелені.
Смачного!
- Картопля - 1 кілограм
- Сир (бринза або сулугуні) - 1 кілограм
- Борошно - 4-5 склянок
- Кефір - 1/2 L
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 80-100 грам
- Петрушка - - За смаком
1. Картоплю відварити в мундирах.
2. Поки картопля вариться, зробіть тісто. Для цього замісити борошно, кефір і сіль. Тісто має бути еластичним. Хоча піддається воно і не відразу. Поставте тісто на півгодини в тепле місце без протягу під кухонний рушник.
3. Картоплю очистіть від шкірки і побийте калаталом. Сир натріть на тертці. Петрушку промийте і дрібно нарубати. Товчену картоплю, сир і рубану петрушку змішайте до однорідної маси. Це - начинка для хичінов.
4. Готове тісто і начинку поділіть на 12 частин. Зробіть з них кульки.
5. Кульки тесту розтягніть руками в коржик, можете трохи розкачати. У центр покладіть кульку-начинку і заліпити його так, щоб він опинився всередині.
6. Робочу поверхню посипте борошном, качалкою розкачати кульку з начинкою в млинець. Намагайтеся це робити дуже обережно, щоб тісто не порвалося.
7. Нагрійте чавунну сковороду. На середньому вогні обсмажте кожен хичін з двох сторін. Хичіни радять смажити без масла.
8. Готовий гарячий хичін викладіть на тарілку, зверху шматок масла. Таким чином прожарьте і присмачити маслом все хичіни.
Хичіни з сиром і картоплею готові! Подавайте зі сметаною, йогуртом або білим соусом з йогурту, часнику і зелені.
Смачного!