Рецепт Хичіни з сиром і картоплею фото

Хичіни з сиром і картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Картопля , Сир
Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ситні і дуже смачні хичіни з картоплею готує мама моєї подруги. Страва - шалене, особливо зі сметаною або з соусом з йогурту і часнику. Спробувала сама приготувати. Вийшло! рекомендую!

Опис приготування:

Як приготувати хичіни з сиром і картоплею?

1. Картоплю відварити в мундирах.

2. Поки картопля вариться, зробіть тісто. Для цього замісити борошно, кефір і сіль. Тісто має бути еластичним. Хоча піддається воно і не відразу. Поставте тісто на півгодини в тепле місце без протягу під кухонний рушник.

3. Картоплю очистіть від шкірки і побийте калаталом. Сир натріть на тертці. Петрушку промийте і дрібно нарубати. Товчену картоплю, сир і рубану петрушку змішайте до однорідної маси. Це - начинка для хичінов.

4. Готове тісто і начинку поділіть на 12 частин. Зробіть з них кульки.

5. Кульки тесту розтягніть руками в коржик, можете трохи розкачати. У центр покладіть кульку-начинку і заліпити його так, щоб він опинився всередині.

6. Робочу поверхню посипте борошном, качалкою розкачати кульку з начинкою в млинець. Намагайтеся це робити дуже обережно, щоб тісто не порвалося.

7. Нагрійте чавунну сковороду. На середньому вогні обсмажте кожен хичін з двох сторін. Хичіни радять смажити без масла.

8. Готовий гарячий хичін викладіть на тарілку, зверху шматок масла. Таким чином прожарьте і присмачити маслом все хичіни.

Хичіни з сиром і картоплею готові! Подавайте зі сметаною, йогуртом або білим соусом з йогурту, часнику і зелені.

Смачного!

  • Картопля - 1 кілограм
  • Сир (бринза або сулугуні) - 1 кілограм
  • Борошно - 4-5 склянок
  • Кефір - 1/2 L
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 80-100 грам
  • Петрушка - - За смаком
Як приготувати хичіни з сиром і картоплею?

1. Картоплю відварити в мундирах.

2. Поки картопля вариться, зробіть тісто. Для цього замісити борошно, кефір і сіль. Тісто має бути еластичним. Хоча піддається воно і не відразу. Поставте тісто на півгодини в тепле місце без протягу під кухонний рушник.

3. Картоплю очистіть від шкірки і побийте калаталом. Сир натріть на тертці. Петрушку промийте і дрібно нарубати. Товчену картоплю, сир і рубану петрушку змішайте до однорідної маси. Це - начинка для хичінов.

4. Готове тісто і начинку поділіть на 12 частин. Зробіть з них кульки.

5. Кульки тесту розтягніть руками в коржик, можете трохи розкачати. У центр покладіть кульку-начинку і заліпити його так, щоб він опинився всередині.

6. Робочу поверхню посипте борошном, качалкою розкачати кульку з начинкою в млинець. Намагайтеся це робити дуже обережно, щоб тісто не порвалося.

7. Нагрійте чавунну сковороду. На середньому вогні обсмажте кожен хичін з двох сторін. Хичіни радять смажити без масла.

8. Готовий гарячий хичін викладіть на тарілку, зверху шматок масла. Таким чином прожарьте і присмачити маслом все хичіни.

Хичіни з сиром і картоплею готові! Подавайте зі сметаною, йогуртом або білим соусом з йогурту, часнику і зелені.

Смачного!

Схожі рецепти