Рецепт Балкарські хичіни фото

Балкарські хичіни
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Борошно , Молочні продукти , Сир , Адигейський сир
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок
Випічка , Страви з начинкою , Коржі
Кількість порцій: 7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Дуже смачне кавказьке блюдо, яке досить сильно поширене в Кабардино-Балкарії. Це коржі з тонкого тіста з сиром, ропні сиром або м'ясною начинкою із зеленню.

Опис приготування:

Пропоную приготувати балкарські хичіни з начинкою з картоплі, сиру і зелені. Готуються вони досить просто, продукти прості, а виходить дуже смачно! Можна подати хичіни з чаєм або молоком, а можна як альтернативу хліба до гарячих страв.

  • Кефір - 150 мілілітрів
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Борошно - 400 грам
  • Картопля - 550 грам
  • Сир Адигейський - 250 грам
  • Цибуля зелена - 0, 5 пучка
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Перець чорний мелений - За смаком
балкарські хичіни - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
балкарські хичіни - фото крок 2
Картопля наріжте, залийте водою і відваріть до готовності.
балкарські хичіни - фото крок 3
Поки картопля вариться, приготуємо тісто. У глибокій мисці з'єднайте кефір і соду. Перемішайте, додайте воду, сіль і борошно.
балкарські хичіни - фото крок 4
Замісити м'яке тісто. Зберіть його в кулю, накрийте рушником і дайте відпочити 20-30 хвилин.
балкарські хичіни - фото крок 5
З готового картоплі злийте воду і розімніть так, щоб не було грудочок. Додайте подрібнену зелень, тертий сир і перець за смаком. Якщо необхідно, додайте сіль.
балкарські хичіни - фото крок 6
Добре все перемішайте.
балкарські хичіни - фото крок 7
Відпочиле тісто розділіть на 7 шматочків. Начинку також розділіть на 7 частин. Кожен шматочок по черзі обминали і трохи розгортаємо. З начинки сформуйте кулю і покладіть по центру коржі. Акуратно і рівномірно розтягніть тісто навколо начинки, підніміть краєчки вгору і добре защіпніте.
балкарські хичіни - фото крок 8
Злегка притисніть рукою вийшов кульку і дайте постояти кілька хвилин, а поки можете ліпити такі кульки. Потім кожен кульку легко і поступово розкачайте в формі кола, товщиною 3-5 мл.
балкарські хичіни - фото крок 9
Покладіть розкатаний хичін на нагріту суху сковороду. Смажте на середньому вогні пару хвилин. На цьому етапі коржик може роздутися. Акуратно проткніть її, щоб випустити пар.
балкарські хичіни - фото крок 10
З іншого боку смажте хичін приблизно пару хвилин до утворення підсмажених цяток.
балкарські хичіни - фото крок 11
Після обсмажування кожен коржик змащуйте вершковим маслом, особливу увагу приділяючи краях. Балкарські хичіни готові.
балкарські хичіни - фото крок 12
Смачного!

Схожі рецепти