Хичіни по-Балкарська з соусом
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте балкарські хичіни! Це дуже смачні тонкі коржі з начинкою, кавказьке блюдо, яке дуже поширене в Балкарії. Прочитайте як приготувати хичіни по-Балкарська з соусом.
Хичіни - це кавказька коржик з начинкою. Використовують її і як хліб, і як самодостатню закуску. Хичіни - це щось середнє між пиріжками, млинцями і коржами з начинкою. Дуже рекомендую приготувати справжні хичіни по-Балкарська з соусом - це дуже смачно, апетитно і ситно.
- Картопля - 1 кілограм
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Сир - 500 грам
- Вода - 750-900 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Крем - 500 грам
- Кріп - 1 пучок
- Часник - 2 зубчики
- Вершкове масло - 50 грам
Розімніть сир або пропустіть через м'ясорубку.
Перемішайте перетертий сир з відвареною картоплею. Повинна вийти однорідна маса.
Сформуйте з маси кульки.
Для тесту в ємність всипте борошно, зробіть невелике заглиблення в борошні. Поступово вливаючи підсолену воду, замісіть еластичне тісто.
Відщипувати тісто, щоб його було менше, ніж начинки. Розтягніть в руках тісто в невелику коржик. Загорніть в тісто начинку, зберіть в кульку і защипніть краю.
Розкачайте коржі як можна тонше.
Обсмажуйте коржі до золотистого кольору з обох сторін.
Для соусу змішайте сметану з подрібненим часником і кропом.