Хичіни з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Khychiny - тонкі кавказькі коржі з начинкою. Хичіни з сиром і зеленню - дуже ароматне і ситне блюдо.
Хичіни готуємо з тіста з зеленню і сиром, потім обсмажуємо на сковороді.
- Кефір - 250 мілілітрів
- Сода - 0.5 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Бринза - 250 грам
- Кріп - 1 пучок
- Петрушка - 1 пучок
- Вершкове масло - 100 грам
Для приготування нам знадобиться кефір (в ідеалі - айран), мука, сіль, сода, бринза, зелень кропу і петрушки, вершкове масло для змазування коржів.
З борошна, кефіру, соди і солі замішуємо некруте тісто. Кількість борошна орієнтовний, можливо, знадобиться більше. Тісто треба покидати і побити об стіл, а потім дати відпочити, щоб воно стало еластичним.
Зелень кропу і петрушки дрібно шаткуємо.
Додаємо до зелені дрібно раскрошенную бринзу. Виделкою потрібно розмішати начинку так, щоб зовсім не зустрічалися шматочки, здатні порвати тісто, бринза повинна розкришитися до стану зерна.
Скачує тісто в ковбаску, razrezaem з 6 частин. Розминаємо кожен шматок тіста в коржик, кладемо начинки така ж кількість, скільки було тесту.
Збираємо тісто над начинкою і защипуємо.
Приплющує вузлик з начинкою і акуратно по колу, тримаючи на вазі, розминаємо його знову в коржик.
Дуже дбайливо розгортаємо качалкою корж з начинкою в найтонший млинець. Товщина не більше 0, 5 см, діаметр близько 20 см.
Розтоплюємо в мікрохвильовці вершкове масло для змазування готових хичінов.
Підсмажуємо хичіни на сухій сковороді. Після розігрівання сковороди вогонь робимо помірним.
Хичіни не повинні бути сильно зарум'яниться, по поверхні з'являються невеликі коричневі подпалінкі.
Знімаємо хичін зі сковороди на тарілку і змащуємо розтопленим вершковим маслом. Поки смажиться наступний, хичін потрібно накрити фольгою або кришкою відповідного розміру.
Змащену маслом стопку хичінов накриваємо фольгою і рушником, даємо трохи постояти, щоб вони стали м'якими і ніжними.
Можна подати хичіни цілими або розрізати всю стопку на частини. До хичінам дуже підійде соус зі сметани з зеленню і часником.