Рецепт Хичіни з сиром фото

Хичіни з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Бринза
Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Випічка

Khychiny - тонкі кавказькі коржі з начинкою. Хичіни з сиром і зеленню - дуже ароматне і ситне блюдо.

Хичіни готуємо з тіста з зеленню і сиром, потім обсмажуємо на сковороді.

  • Кефір - 250 мілілітрів
  • Сода - 0.5 чайних ложки
  • Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Бринза - 250 грам
  • Кріп - 1 пучок
  • Петрушка - 1 пучок
  • Вершкове масло - 100 грам
хичіни з сиром - фото крок 1
Для приготування нам знадобиться кефір (в ідеалі - айран), мука, сіль, сода, бринза, зелень кропу і петрушки, вершкове масло для змазування коржів.
хичіни з сиром - фото крок 2
З борошна, кефіру, соди і солі замішуємо некруте тісто. Кількість борошна орієнтовний, можливо, знадобиться більше. Тісто треба покидати і побити об стіл, а потім дати відпочити, щоб воно стало еластичним.
хичіни з сиром - фото крок 3
Зелень кропу і петрушки дрібно шаткуємо.
хичіни з сиром - фото крок 4
Додаємо до зелені дрібно раскрошенную бринзу. Виделкою потрібно розмішати начинку так, щоб зовсім не зустрічалися шматочки, здатні порвати тісто, бринза повинна розкришитися до стану зерна.
хичіни з сиром - фото крок 5
Скачує тісто в ковбаску, razrezaem з 6 частин. Розминаємо кожен шматок тіста в коржик, кладемо начинки така ж кількість, скільки було тесту.
хичіни з сиром - фото крок 6
Збираємо тісто над начинкою і защипуємо.
хичіни з сиром - фото крок 7
Приплющує вузлик з начинкою і акуратно по колу, тримаючи на вазі, розминаємо його знову в коржик.
хичіни з сиром - фото крок 8
Дуже дбайливо розгортаємо качалкою корж з начинкою в найтонший млинець. Товщина не більше 0, 5 см, діаметр близько 20 см.
хичіни з сиром - фото крок 9
Розтоплюємо в мікрохвильовці вершкове масло для змазування готових хичінов.
хичіни з сиром - фото крок 10
Підсмажуємо хичіни на сухій сковороді. Після розігрівання сковороди вогонь робимо помірним.
хичіни з сиром - фото крок 11
Хичіни не повинні бути сильно зарум'яниться, по поверхні з'являються невеликі коричневі подпалінкі.
хичіни з сиром - фото крок 12
Знімаємо хичін зі сковороди на тарілку і змащуємо розтопленим вершковим маслом. Поки смажиться наступний, хичін потрібно накрити фольгою або кришкою відповідного розміру.
хичіни з сиром - фото крок 13
Змащену маслом стопку хичінов накриваємо фольгою і рушником, даємо трохи постояти, щоб вони стали м'якими і ніжними.
хичіни з сиром - фото крок 14
Можна подати хичіни цілими або розрізати всю стопку на частини. До хичінам дуже підійде соус зі сметани з зеленню і часником.

Схожі рецепти