Хек з сиром в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Хек, найчастіше, запікають з овочами, але можна приготувати рибу з тертим сиром. А щоб хек був соковитіше, викладемо його на кільця цибулі, до речі цибулю теж смачний вийшов. Пробуйте!
Складно вгадати точний час приготування. Слідкуйте за процесом запікання або змінюйте час приготування. Сир вибираємо твердий, з ніжним запахом. Для запікання не використовуємо витриманий сир. Якщо сир солоний, рибу посипаємо тільки перцем, сіль не додаємо.
- Хек - 2-3 штук
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Сир - 50 грам
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - 1 щіпка
- Олія соняшникова - 1 Ст. Ложка
Рибу размораживаем, промиваємо і видаляємо плавники.
Деко покриваємо папером для випічки і викладаємо нарізану кільцями цибулю.
Хек ріжемо порційними шматочками і викладаємо на цибулю.
Посипаємо рибу сіллю і перцем. Поливаємо соняшниковою олією і відправляємо в духовку. Запікаємо хвилин 15 при температурі 200 градусів.
Сир тремо на тертці. Духовку відкриваємо і посипаємо рибу сиром. Продовжуємо запікати при температурі 200 градусів ще хвилин 10.
Коли зверху утворюється легка скоринка, дістаємо рибу з духовки і подаємо до столу. Смачного!