Хек з сиром в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.
Хек, найчастіше, запікають з овочами, але можна приготувати рибу з тертим сиром. А щоб хек був соковитіше, викладемо його на кільця цибулі, до речі цибулю теж смачний вийшов. Пробуйте!
Опис приготування:
Складно вгадати точний час приготування. Слідкуйте за процесом запікання або змінюйте час приготування. Сир вибираємо твердий, з ніжним запахом. Для запікання не використовуємо витриманий сир. Якщо сир солоний, рибу посипаємо тільки перцем, сіль не додаємо.
- Хек - 2-3 штук
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Сир - 50 грам
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - 1 щіпка
- Олія соняшникова - 1 Ст. Ложка
Рибу размораживаем, промиваємо і видаляємо плавники.
Деко покриваємо папером для випічки і викладаємо нарізану кільцями цибулю.
Хек ріжемо порційними шматочками і викладаємо на цибулю.
Посипаємо рибу сіллю і перцем. Поливаємо соняшниковою олією і відправляємо в духовку. Запікаємо хвилин 15 при температурі 200 градусів.
Сир тремо на тертці. Духовку відкриваємо і посипаємо рибу сиром. Продовжуємо запікати при температурі 200 градусів ще хвилин 10.
Коли зверху утворюється легка скоринка, дістаємо рибу з духовки і подаємо до столу. Смачного!