Хек в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Хек має свій рибний специфічний запах. Але це і непогано! Саме за це ми і любимо хек. А ось в даному рецепті позбутися характерного запаху вам допоможе оригінальний маринад з овочів.
Кількість порцій: 3-4
- Хек - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Сир - 100 грам
- Мариновані огірки - 2 штуки
- Лимон - За смаком
- Лавровий лист, сіль, перець, спеції - За смаком
1. Хек промити і розрізати невеликими шматочками. Посолити і поперчити, додати рибні спеції і викласти в глибоке деко.
2. Окропити шматочки риби лимонним соком від душі, щоб перебити запах риби. Дати рибі настоятися близько 2 годин. Цибулю і моркву вимити і почистити. Цибулю порізати кубиком . Морква нарізати соломкою або натерти на тертці. Обсипати овочами рибу. Вони теж допоможуть прибрати запах риби.
3. Полити рибу олією і поставити в духовку. Є один невеликий секрет, який не дозволити рибі стати сухий. Наріжте свиняче сало на невеликі скибочки і вставте їх в шматочки риби. Деко потрібно закрити. Це може бути кришка або фольга і запікати близько години при 190 градусах . У цей час натерти сир на середній тертці і нарізати мариновані огірки тонкими скибочками. Через годину деко дістати з духовки. Обсипати рибу тертим сиром і різаними огірками. Поставити деко назад в духовку на 5-7 хвилин.