Рецепт Хек в духовці фото

Хек в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Хек
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Хек має свій рибний специфічний запах. Але це і непогано! Саме за це ми і любимо хек. А ось в даному рецепті позбутися характерного запаху вам допоможе оригінальний маринад з овочів.

Кількість порцій: 3-4
  • Хек - 3 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Сир - 100 грам
  • Мариновані огірки - 2 штуки
  • Лимон - За смаком
  • Лавровий лист, сіль, перець, спеції - За смаком
хек в духовці - фото крок 1
1. Хек промити і розрізати невеликими шматочками. Посолити і поперчити, додати рибні спеції і викласти в глибоке деко.
хек в духовці - фото крок 2
2. Окропити шматочки риби лимонним соком від душі, щоб перебити запах риби. Дати рибі настоятися близько 2 годин. Цибулю і моркву вимити і почистити. Цибулю порізати кубиком . Морква нарізати соломкою або натерти на тертці. Обсипати овочами рибу. Вони теж допоможуть прибрати запах риби.
хек в духовці - фото крок 3
3. Полити рибу олією і поставити в духовку. Є один невеликий секрет, який не дозволити рибі стати сухий. Наріжте свиняче сало на невеликі скибочки і вставте їх в шматочки риби. Деко потрібно закрити. Це може бути кришка або фольга і запікати близько години при 190 градусах . У цей час натерти сир на середній тертці і нарізати мариновані огірки тонкими скибочками. Через годину деко дістати з духовки. Обсипати рибу тертим сиром і різаними огірками. Поставити деко назад в духовку на 5-7 хвилин.

Схожі рецепти