Хек в духовці з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Запечена хек з картоплею - це дуже смачна страва, яке готується дуже просто! Основна праця на себе візьме духовка. І риба, і картопля виходять соковитими і ароматними.
Пропоную вам приготувати дуже смачну рибну страву з картоплею під сметаною і сиром. На підготовку у вас піде мінімум часу, а решта основний час ляже на духовку. Таким чином можна приготувати великий лист, збільшивши інгредієнти для великої компанії на святковий стіл і не тільки. Рибу хек можна замінити на будь-яку іншу морську рибу без кісток. А подавати можна з будь-якими свіжими овочами або салатами. Взимку ж відмінно підійдуть консервовані овочі.
- Файл Хека - 1 штука
- Картопля - 3-4 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Чебрець - 3 штуки (гілочки)
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Свіжа петрушка - 2 Ст. Ложки (по бажанню )
- Сіль, перець - За смаком
- Вода - 100 мілілітрів
- Сир - 30 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
Філе хека наріжте на порційні шматочки, приправити сіллю, поперчіть і полийте соком лимона. Перемішайте і залиште маринуватися на деякий час.
Картопля наріжте тонкими кружальцями, додайте оливкову олію, сіль і poperčite. Наріжте цибулю півкільцями і відправте половину до картоплі, перемішайте.
Наріжте дрібно петрушку або кріп, додайте до картоплі і перемішайте.
У форму для запікання рівним шаром викладіть картоплю з цибулею.
Зверху викладіть скибочки риби шкірою вгору. Решта цибулю розкладіть між рибою. Викладіть маленькі гілочки свіжого чебрецю.
Сметану або вершки перемішайте з теплою водою і полийте рибу.
Форму закрийте фольгою і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте протягом 40 хвилин.
Через 40 хвилин вийміть блюдо з духовки, зніміть фольгу, посипте тертим на дрібній тертці сиром і поверніть в духовку до утворення рум'яної скоринки.
Ось таке апетитне вийде!
Смачного!