Хачапурі зі шпинатом і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх любителів простий і несолодкої випічки хочу показати, як легко приготувати хачапурі зі шпинатом і сиром. Відмінна ідея перекусу не тільки смачного, але і корисного. Запам'ятовуйте рецепт!
Варіантів тесту для хачапурі існує багато і якщо у вас є улюблений, сміливо скористайтеся ним. Що стосується начинки, то тут завжди можна експериментувати як з сиром, так і з зеленню, використовуючи свіжий або заморожений шпинат. Подавати коржі найкраще гарячими, але і холодними вони залишаються дуже смачними. Дуже класний перекус будинку або на природі.
- Кефір - 300 мілілітрів
- Борошно - 450 грам (приблизно)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сир - 200 грам
- Шпинат - 1 пучок
- Вершкове масло - 50 грам
Ось такий набір інгредієнтів ми будемо використовувати для приготування хачапурі зі шпинатом і сиром.
Для початку в глибоку миску просійте борошно і додайте сіль.
Влийте кефір і всипте соду.
Замісити м'яке тісто, яке не липне до рук і залиште його на 30 хвилин.
Тим часом вимийте, обсушити і подрібніть шпинат. Викладіть на сковороду з невеликою кількістю вершкового масла і обсмажте пару хвилин.
Додайте тертий сир. Найкраще використовувати сулугуні, але ви можете взяти будь-який інший сир. Начинку за бажанням посоліть і поперчіть.
Отщіпніте шматочок тесту і розкачати тонким шаром.
У центр викладіть начинку.
Prisoberite кінець і верхня щіпка.
Переверніть корж швом вниз, акуратно розкачайте качалкою і викладіть на розігріту суху сковороду.
Смажте хачапурі з двох сторін до рум'яної по 3-4 хвилини. Після викладіть на тарілку і змастіть розтопленим вершковим маслом.
Такі хачапурі, я впевнена, оцінять не лише дорослі, але і дітки. Смачного!