Хачапурі на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
До вашої уваги - різновид ледачих хачапурі. Ледачими вони звуться тому, що смажаться на сковороді, а отже - готувати їх набагато швидше. Проте, смак - дивовижний.
Що таке хачапурі, думаю, нікому розповідати не потрібно - все і так знають, всі пробували. Сьогодні я розповім, як готувати хачапурі на сковороді. Це - спрощена версія приготування страви, т.К. На сковороді хачапурі готується набагато швидше, ніж класичним способом. Проте, смак від цього особливо не страждає - блюдо покривається невеликий скоринкою, а всередині залишається ніжним.
- Борошно - 300 грам
- Яйця - 2 штуки
- Сир имеретинский - 300 грам (можна замінити моцарелою)
- Сіль - За смаком
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Вода - 200 мілілітрів
- Олія - За смаком
Змішайте в мисці яйця, сіль і цукор. Збийте вінчиком.
Додайте воду і борошно, перемішайте. Потім додайте соду, перемішайте, накрийте кришкою і залиште на 15 хвилин.
Через 15 хвилин додайте в тісто сир. Перемішайте гарненько дерев'яною лопаткою.
У сковороді розігрійте трохи олії. Коли сковорода буде гарячої, вилийте в сковороду достатню кількість тіста, щоб воно повністю покрило дно. Готуйте 6-7 хвилин на середньому вогні.
Потім переверніть і готуйте ще 7-8 хвилин з іншого боку. Потім зніміть сковороду з вогню, накрийте кришкою і дайте хачапурі підійти кілька хвилин.
Розрізаємо і подаємо.