Рецепт Хачапурі на сковороді фото

Хачапурі на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Молочні продукти, Сир
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Обід за 30 хвилин
Випічка

До вашої уваги - різновид ледачих хачапурі. Ледачими вони звуться тому, що смажаться на сковороді, а отже - готувати їх набагато швидше. Проте, смак - дивовижний.

Що таке хачапурі, думаю, нікому розповідати не потрібно - все і так знають, всі пробували. Сьогодні я розповім, як готувати хачапурі на сковороді. Це - спрощена версія приготування страви, т.К. На сковороді хачапурі готується набагато швидше, ніж класичним способом. Проте, смак від цього особливо не страждає - блюдо покривається невеликий скоринкою, а всередині залишається ніжним.

  • Борошно - 300 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Сир имеретинский - 300 грам (можна замінити моцарелою)
  • Сіль - За смаком
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Олія - За смаком
хачапурі на сковороді - фото крок 1
Змішайте в мисці яйця, сіль і цукор. Збийте вінчиком.
хачапурі на сковороді - фото крок 2
Додайте воду і борошно, перемішайте. Потім додайте соду, перемішайте, накрийте кришкою і залиште на 15 хвилин.
хачапурі на сковороді - фото крок 3
Через 15 хвилин додайте в тісто сир. Перемішайте гарненько дерев'яною лопаткою.
хачапурі на сковороді - фото крок 4
У сковороді розігрійте трохи олії. Коли сковорода буде гарячої, вилийте в сковороду достатню кількість тіста, щоб воно повністю покрило дно. Готуйте 6-7 хвилин на середньому вогні.
хачапурі на сковороді - фото крок 5
Потім переверніть і готуйте ще 7-8 хвилин з іншого боку. Потім зніміть сковороду з вогню, накрийте кришкою і дайте хачапурі підійти кілька хвилин.
хачапурі на сковороді - фото крок 6
Розрізаємо і подаємо.

Схожі рецепти