Грушевий мус
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете почастувати своїх домашніх якимось цікавим, легким і не дуже калорійним десертом, то грушевий мус буде як не можна до речі. Він не додасть зайвих кілограмів і стане родзинкою столу.
Ви можете зробити дуже смачний і корисний десерт, який сподобається абсолютно всім гостям, особливо тим, хто стежить за фігурою. Для цього вам знадобиться дізнатися, як приготувати грушевий мус.
- Груша - 4 штуки
- Желатин - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Кислота лимонна - 1/4 чайних ложки
- Ванілін - 1/4 чайних ложки
- Цукор коричневий - 2 Ст. Ложки
- Шампанське - 160 мілілітрів
- Обкладинка - 1 штука (в паличках)

Груші вимийте і очистіть від шкірки. Дістаньте насіння і серцевину, потім поріжте фрукти на довільного розміру шматочки. Покладіть груші в чашку блендера, подрібніть їх до пюреобразной консистенції. До фруктам додайте лимонну кислоту, желатин і цукор. Ретельно змішайте всі інгредієнти, залиште їх на десять хвилин, щоб желатин встиг набрякнути.

Перелийте грушевий масу в каструльку і поставте її на невеликий вогонь на плиту. Нагрійте вміст каструльки, але стежте, щоб маса не закипіла. Розмішайте все так, щоб цукор повністю розчинився. Потім перелийте мус в миску і збивайте його на максимальній швидкості міксером десять хвилин. Потім додайте соду. Збивайте ще десять хвилин.

Тепер вам необхідно розлити мус по формах. Для цього відповідний посуд застеліть харчовою плівкою, щоб не пошкодити мус, коли будете його виймати. Вилийте в формочки грушевий масу, поставте її на годину в холодильник.

Одну грушу вимийте і наріжте на скібочкі. У сотейник налийте шампанське, поставте його на невеликий вогонь на плиту. Киньте в сотейник паличку кориці. Після того, як шампанське закипить, киньте в нього груші, варіть три хвилини. Скибочками груші прикрасьте мус.